Țânțarii reprezintă un pericol pentru sănătate. Aceștia pot reprezenta o problemă serioasă. Prevenirea este cheia pentru a controla țânțarii. Reduceți zonele cu apă stătătoare, unde țânțarilor le place să își lase ouăle. Țânțarii zboară în jurul lor căutând animale sau oameni pe care să-i muște și să le sugă sângele. Mai există o variantă, și anume planta pe care trebuie să o ții mereu în casă care ține insectele la distanță. Citește mai departe și află desprece plantă este vorba.
Poate că sunt o hrană excelentă pentru păsări și lilieci, dar nu vreți ca aceștia să-ți stea în curtea din spate cu bolile și virușii lor. Bolile transmise de țânțari, cum ar fi virusul Nilului de Vest, malaria și zika, nu par a fi probleme de sănătate pe care dorim să le explorăm. Prin includerea anumitor plante în grădina ta, sau chiar în casă, poți reduce dependența de spray-uri și lumânări cu conținut ridicat de substanțe chimice.
Vezi și: Cum scapi de melcii din grădină. Ce trebuie să presari în jurul plantelor, de fapt
Produsele repelente de țânțari pot deveni costisitoare în timp și nu controlează neapărat problema țânțarilor. Există unele plante pe care țânțarii le disprețuiesc. Dacă le plantezi pe acestea în curte, sau în casă în ghivece, țânțarii se vor feri. Pentru o abordare mai ecologică, încaercă să instalezi câteva dintre aceste plante care resping insectele în jurul curții și a casei tale.
Conform experților, plantele care resping insectele sunt un subiect peren, și este un subiect extraordinar, așa că haide să ne ocupăm de el. În primul rând, există foarte puține plante care pot respinge țânțarii stând pur și simplu în grădină, sau într-un ghiveci, în casă. Datorită naturii sale picante, rășinoase și lemnoase, rozmarinul în sine are puține sau chiar zero probleme cu insectele, dar asta nu se va traduce în protecție, cel puțin în cantități normale, spun specialiștii. S-ar putea să poți proteja un grup mic de plante înconjurându-le cu un cerc imens de rozmarin, dar nu este foarte practic.
Vezi și: Amestecul care te scapă în 5 minute de țânțari și insecte. Se prepară imediat
În marea lor majoritate, experții spun că două utilizări deosebite ale acestei plante ies în evidență. Prima este că îi poate face pe oameni mai alerți, mai ales atunci când sunt obosiți. Al doilea este posibila capacitate a fitonutrienților săi puternici de a preveni demența. Așadar, planta de rozmarin te trezește atunci când ești obosit, îți îmbunătățește memoria și poate ajuta la evitarea demenței. Și tot ce trebuie să faci este să tai o crenguță, să o rumenești și să inhalezi aroma inconfundabilă.
”Mulți fitoterapeuți care își amestecă propriile spray-uri folosesc aproape întotdeauna eucaliptul de lămâie sau cimbrul de lămâie ca ingredient activ principal, amestecat cu esențe de alte plante care au demonstrat potențial de prevenire, inclusiv iarba pisicii, menta, geraniul, lavanda și, da, rozmarinul.”, mai spun experții.
Vezi și: Cum scapi de țânțari rapid. Soluția naturală care elimină definitiv aceste insecte
În conculzie, nu există niciun rău potențial în inhalarea parfumului de rozmarin viu sau de melisa ca aromaterapie. Dar frecarea materialului vegetal pe piele este cu totul altceva. Înainte de a te unge cu ceva peste tot, zdrobește o cantitate mică din planta în cauză și freac-o pe o mică secțiune a brațului pentru a te asigura că nu vei avea o reacție alergică sau iritantă. Dacă nu există alergii, atunci poți folosi acea crenguță de rozmarin pe piele, iar prin cest proces te poți proteja de potențialele mușcături ale țânțarilor.
Vezi și: Remediile geniale pentru a scăpa de căpușe. Când apar și cum le poți evita
Dar, o atenționare a experților spune că nu folosiți niciodată uleiurile esențiale nediluate ale acestor plante pe piele. Acestea pot fi foarte corozive. Aceste uleiuri esențiale, vândute în magazinele de produse naturiste, sunt foarte concentrate și trebuie diluate cu cantități mari cu uleiul de migdale, pentru a fi folosite în siguranță. Dacă doreștii să înveți cum să faci acest lucru, urmați cursuri cu un fitoterapeut, nu te baza pe informațiile de pe internet.
Deși nu este un repelent direct, ai aflat care este planta pe care trebuie să o ții mereu în casă, rozmarinul, și cum ar trebui să o folosești, și în ce combinație, pentru a te feri de țânțari. Ține cont de aceste sfaturi și s-ar putea să ai o vară liniștită, fără țânțari.