După cum bine știu majoritatea gospodinelor, castraveții au un termen de valabilitate scurt și, dacă nu sunt consumați rapid, se pot înmuia. De aceea este important de știut cum se depozitează corect castraveții. Dacă se ține cont de aceste sfaturi, sau trucuri, așa vor rămâne proaspeți și crocanți pentru mai mult timp. Citește mai departe și vezi care este modul corect de depozitare.
Ca și salata iceberg, castraveții conțin 96% apă. Ei sunt un ingredient esențial în salate și sandvișuri și sunt savurați de milioane de oameni ca atare sau chiar murați. Pe măsură ce vara începe oficial, multe gospodării vor căuta cea mai bună modalitate de a păstra castraveții.
De exemplu, un castravete păstrat în folie de plastic în frigider, s-a înmuiat, din păcate, într-o săptămână. Dacă decizi să păstrezi castraveții într-un recipient de plastic etanș va rezista mai mult, dar nu înainte de a pune puțină apă cu puțin bicarbonat de sodiu, recomand gospodinele care au testat trucul.
În ceea ce privește modul în care bicarbonatul de sodiu acționează pentru a conserva castravetele, experții spun că „alcalinizează mucegaiul de pe partea exterioară a pielii”. Iar ca să te convingi de asta, după ce ții în frigider castraveții în apă cu bicarbonat de sodiu, taie castravetele și ai să descoperi că leguma e perfectă, având o coajă tare, fără semne vizibile de deteriorare. Trucul, mai spun gospodinele, funcționează bine la păstrarea castraveților proaspeți timp de săptămâni.
Vezi și: Unde se păstrează roşiile, de fapt. Uită de frigider, aşa se strică mai repede!
Castraveții pot rămâne perfect proaspeți în frigider timp de cel puțin o săptămână, după cum spuenam mai devreme, dacă știi cum să depozitezi castraveții în mod corect. Dar aceasta nu este singura metodă de păstrare a castraveților, o altă modalitate este de a-i păstra în prosoape de hârtie.
În primul rând, castraveții cumpărați de la supermarket trebuie scoși din manșonul de plastic, spălați și uscați. Odată uscate, înfășurați-le într-un prosop de hârtie sau într-un prosop de ceai și puneți-le într-o pungă de plastic cu fermoar. Prosopul va ajuta la absorbția excesului de umiditate exterioară în timp ce le depozitați.
Dar nu sigilați totuși punga, lăsați-o puțin deschisă, deoarece castraveții au nevoie de o circulație suficientă a aerului. Apoi, puneți-i în sertarul de la partea de jos a frigiderului. De asemenea, castraveților le place să fie răcoare, dar nu prea rece, deoarece acest lucru poate accelera deteriorarea. Iată cum să o faceți:
Când aduci castraveții acasă de la magazin, sau îi culegi din grădină, scoate-i din orice ambalaj în care au venit și dă-le o clătire. Va terbui să speli orice murdărie și da, chiar și castraveții de seră fără semințe, sigilați în vid, trebuie să li se îndepărteze ambalajul. Dacă vezi pete moi sau mucegăite, taie partea rea și mânnâncă acel castravete astăzi. Dacă sunt frumoși, curați și proaspeți, sunt gata să fie depozitați.
Asigură-te că sunt bine uscați înainte de a-i depozita. Excesul de apă de la suprafață favorizează stricarea. Odată ce sunt uscați, înfășoară-i într-un prosop de vase curat sau într-un prosop de hârtie, acest lucru va ajuta la menținerea la distanță a oricărui condens sau umiditate atunci când îi depozitezi, ceea ce ajută la prevenirea murdăriei, a mucegaiului și a deteriorării generale. Aceeași practică funcționează foarte bine pentru frunzele verzi, ierburi și orice legume fragede pe care doriți să le protejezi în frigider.
Vezi și: Nu mai ține produsele în ambalaje de plastic în frigider! Greșeala pe care o fac mulți oameni
Ia castraveții uscați și învelește-i în interiorul unei pungi de plastic. Nu este necesar să folosești o pungă de plastic resigilabilă, un pic de aer este un lucru bun, deoarece ajută la prevenirea acumulării condensului în jurul castraveților înfășurați. Dacă tot ce ai este o pungă de plastic resigilabilă, ține-o deschisă în partea de sus.
Depozitarea castraveților în plastic ajută, de asemenea, la protejarea lor de gazul etilenă produs de fructe precum pepenii pe care s-ar putea să-i ai în frigider. Castraveții sunt deosebit de sensibili la coacerea excesivă și la deteriorare atunci când sunt expuși la acest gaz, așa că verifică această listă de fructe și legume care îl eliberează și încearcă să le păstrezi separat de acești castraveți.
Vezi și: Alimentele care nu se ţin în frigider, le strici tot gustul. Multe gospodine fac această greşeală
Pune acea pungă în frigider, dar nu în cea mai rece parte a frigiderului și, cu siguranță, nu în congelator. Castraveții tăi ar trebui să fie în siguranță și sănătoși pentru aproximativ o săptămână acum, și poți continua să îi apuci pentru a face salată de castraveți răcoritoare, sosuri, supă și chiar cocktailuri, pe parcursul săptămânii. Dacă folosești jumătate de castravete, acoperă doar capătul expus cu puțină folie de plastic și pune-l înapoi înfășurat în pungă. Odată ce începi să depozitezi castraveții în mod corect, nu ar trebui să mai trebuiască să fii dezamăgit niciodată de o surpriză moale și mucegăită.
Acum știi cum se depozitează corect castraveții în frigider și tot ce ai de făcut este să ții cont de aceste sfaturi. Majoritatea au fost testate de gospodine și au funcționat. Așa că, baftă la cumpărături și ai grijă cum îți depozitezi corect castraveții.