Cei mai mulți dintre șoferi, după câțiva ani de la dobândirea permisului uită unele semne de siguranță. Așadar, care este semnul de circulaţie care îi încurcă cel mai mult pe şoferi. Puţini dintre ei mai ştiu ce au de făcut atunci când îl văd, din păcate.
Este vorba de un nou semn de circulație și despre a cărui existență știu puțini dintre șoferi.
Cei mai mulți dintre șoferi au bătăi de cap când văd acest semn de circulație, în contextul în care nu este întâlnit în fiecare zi.
Conform soferidinromania.ro, semnul de circulație a putut fi întâlnit doar pe străzile din Germania. Astfel, pune probleme mari, chiar și celor mai experimentați șoferi.
Noul semn rutier este reprezentat de o mașină, alături de o bicicletă și un moped. Acesta interzice depășirea de către autovehicule a bicicletelor și mopedelor.
Acesta nu este singurul semn de circulație, existând mai multe indicatoare care pun probleme șoferilor.
Unul dintre acestea, care face parte tot din categoria celor de interzicere, este acela care arată ca un cerc roșu și gol. Acest semn de circulație poate fi întâlnit pe drumurile publice unde accesul tuturor vehiculelor este interzis în ambele sensuri, cum sunt parcurile, zone rezidențiale sau zone de interes special.
Există și excepții, acesta permițând accesul riveranilor. Indicatorul poate fi, de asemenea, însoțit de un panou adițional care precizează categoriile de autovehicule cărora le este permis accesul.
Un alt semn de circulaţie mai puţin cunoscut de către șoferii români , dar care face parte din categoria semnelor de avertizare, este triunghiul roşu care conţine o bulină neagră.
Acest semn de circulație se instalează în intersecţiile şi pe drumurile publice fără vizibilitate, precum și în locuri unde s-au produs multe accidente din această cauză.
Conform Codului Rutier, indicatoarele rutiere instalate pe drumurile publice se împart în mai multe categoriim respectiv: în indicatoare de avertizare, de prioritate, de interzicere şi restricţie, de sens obligatoriu, informare şi orientare, precum și de informare suplimentară, cunoscute ca și panouri adiţionale.
Nu în ultimul rând, indicatoarele de avertizare au ca scop atenționarea șoferilor despre existența unor pericole pe drumuri, indicându-le şi natura acestora. Astfel, șoferii sunt obligați să ia măsurile corespunzătoare, conform acestor indicatoare rutiere.