Pericolele prin care trec șoferii de TIR zilnic. Cum sunt drogați fără să știe și ce pățesc în parcări

Pericolele prin care trec șoferii de TIR zilnic. Cum sunt drogați fără să știe și ce pățesc în parcări
Șoferii de TIR povestesc despre situații incredibile

Viața de șofer de TIR, indiferent de naționalitate, nu este una ușoară. În permanență pe drumuri, șoferii de TIR trăiesc adevărate aventuri, unele din păcate și cu deznodăminte tragice. De exemplu, presa franceză a relatat despre mai multe cazuri de șoferi de TIR români agresați, sau chiar uciși în parcările de pe autostrăzi.

Viața de șofer de TIR, una palpitantă

Datele statistice europene arată că sunt aproximativ 60.000 de șoferi de TIR români care lucrează în condiții cumplite în vestul Europei. Reglementările UE mai stricte ar trebui să împiedice exploatarea în cadrul industriei. Dar șoferii pe distanțe lungi sunt încă foarte îngrijorați. Mulți se plâng de condițiile de muncă oferite de companii, dar și de pericolele prin care trec.

În mai anul curent presa franceză relata despre cazul unui șofer de TIR din România ucis într-o parcare de pe autostrăzile franceze. Era vorba de un șofer de TIR român în vârstă de 39 de ani care a fost găsit mort într-o zonă de odihnă de pe autostrada A28 din regiunea franceză Somme. Românul a fost înjunghiat de mai multe ori, relata presa din Franța. Rapoartele neconfirmate sugereau că atacatorul se afla într-un grup de hoți care încercau să pătrundă în remorca camionului.

Șoferi de TIR drogați în parcări. Situații incredibile

Genul acesta de situații nu sunt singulare, din păcate.Tot mai mulți șoferi de TIR din România vorbesc despre situații similare, în care ajung să fie drogați ca mai apoi să fie prădați de bande bine organizate. În cadrul unei campanii demarate de reporterii PRO TV, șoferi români au povestit despre pățaniile lor de pe autostrăzile lumii, dar și despre dramele trăite de colegi de-ai acestora, în unele cazuri finalul fiind decesul.

Cele mai multe situații în care șoferi de TIR sunt drogați în restaurantele din parcări, spun aceștia, se întâmplă în Franța, unde cazurile de furturi din camioanele de mare tonaj au crescut vertiginios. Șoferii români le-au povestit reporterilor PRO TV despre faptul că există o adevărată industrie prin care hoții sunt aduși de pe întreg teritoriul francez cu ajutorul cărăușilor, în parcările mari de pe autostradă. După producerea furtului cărăușii își primesc partea, iar hoții trec la următoarea victimă.

Într-un alt caz, un alt șofer român de TIR ar fi ajuns să fie anchetat pentru tentativă de omor, după ce trei hoți ar fi încercat să intre peste el în cabina TIR-ului. Românul în încercarea de a-și apăra viața i-ar fi rănit pe cei trei care au avut nevoie de spitalizare, iar românul a ajuns să fie anchetat. Cele mai multe astfel de situații, din păcate, se întâmplă pe autostrăzile din Franța, find puține cazurile de acest gen în alte state europene.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI