04 mai 2023 | 10:45

Castelele din România unde poți să te cazezi. Sunt de o frumusețe rară!

Turism
Castelele din România unde poți să te cazezi. Sunt de o frumusețe rară!
Vrei să-ți petreci vacanța în locuri cu adevărat frumoase? Iată care sunt castelele din România unde poți să te cazezi.

Ți-ai imaginat vreodată cum ar fi să locuiești, măcar câteva zile, într-o casă cu zeci sau sute de încăperi? Playtech Știri îți prezintă castelele din România unde poți să te cazezi pentru a te bucura de o vacanță de poveste. Proprietățile sunt foarte frumoase și elegante, iar împreună cu natura care le înconjoară parcă te transpun într-o altă lume. FOTO

Lumea minunată a castelelor din România

În România, primele castele au fost construite în perioada Evului Mediu. Cele mai vechi proprietăți de acest fel datează din secolul al XIII-lea și au fost costruite de coloniștii sași din Transilvania, aduși în regiune de regii maghiari pentru a ajuta la defensiva împotriva turcilor otomani, potrivit istoricilor.

Unele dintre cele mai vechi și mai cunoscute castele din țara noastră sunt Castelul Bran, construit în secolul al XIV-lea, și Castelul Corvin, construit în secolul al XV-lea. Însă nu despre ele vom vorbi în materialul de astăzi, ci despre proprietățile de felul acesta în care te poți caza pentru câteva zile.

Castelele au fost întotdeauna un punct de atracție pentru turiști – nu doar pentru cei din străinătate, ci și pentru românii cărora le place să călătorească. Dincolo de aspectul lor impunător, prezintă povești cu adevărat fascinante. Castelul Bran, de exemplu, este asociat cu legenda lui Dracula.

Dacă ți-ai propus ca în sezonul cald din acest an să mergi în vacanță într-un loc special, Playtech Știri îți recomandă să iei în calcul castelele din România în care te poți caza. Aici te poți bucura de priveliști magice, istorii tumultoase, precum și arhitecturi fascinante. În plus, dacă te interesează cultura, fără îndoială ar fi o opțiune perfectă pentru concediu.

Castelele din România unde poți să te cazezi

Castelul Haller. Se află la 22 de kilometri de Târgu Mureș și a fost construit în secolul al XVII-lea în stil clasicist baroc. Clădirea care prezintă 14 camere, dintre care un apartament și 13 camere duble, toate amenajate cu mobilier în stil vechi, a fost renovată în anul 2012. O noapte de cazare aici costă între 300 și 500 de lei.

Castelul Hotel Daniel. Se află în comuna Tălișoara, din județul Covasna și a fost construită la începutul anilor 1600, în stil renascentist. Prezintă 20 de camere, fiecare cu design propriu. Dacă vrei să te cazezi aici, trebuie să plătești 210 euro, micul-dejun fiind inclus în cost.

Castelul Mikes. Se află la aproximativ 6 kilometri de Covasna și a fost construit în secolul al XVI-lea, în stil unguresc. Clădirea are nouă camere disponibile pentru cazare, fiecare având tematică unică, păstrând însă farmecul medieval al locului. O noapte de cazare aici costă 600 de lei.

Castelul Știrbey. Se află în Sinaia și a fost construit între anii 1874 și 1875. Proprietatea prezintă șase camere ce pot fi oferite spre cazare, toate aflându-se la etaj și fiind amenajate în stil art-deco. O noapte de cazare aici costă circa 300 de lei.

Castelul Lupilor. Se află în satul Chimindia, din județul Hunedoara, și a fost construit pe la jumătatea secolului al XIX-lea. Clădirea prezintă 13 camere ce pot fi închiriate în regim hotelier, opt dintre ele fiind tematice. Prețul pentru o noapte petrecută aici variază în funcție de camera aleasă, cel mai mic fiind de 200 de lei.

Castelul Bethlen-Haller. Se află în localitatea Cetatea de Baltă, din județul Alba, pe malul Târnavei Mici, și a fost construit între anii 1560 și 1624. Camerele de aici – patru în turnurile castelului, șapte în spațiile amenajate în fostele grajduri – pot fi rezervate doar de grupuri de turiști.

Castelul Templul Cavalerilor. Se află în rezervația naturală Cheile Vălișoarei, din județul Alba. Este vorba despre o arie protejată. Clădirea prezintă 20 de camere, iar prețul pentru o noapte de cazare pornește de la 200 de lei.

Castelul regal de vânătoare de la Lăpușna. A fost construit în anul 1933 și prezintă 40 de camere disponibile pentru închiriere în regim hotelier. Opt dintre ele au trei stele și prezintă pat dublu. Alte 13 dintre încăperi au câte două stele. Inclusiv camera regală se poate oferi spre cazare aici. Cea mai ieftină încăpere costă 50 de euro pe noapte.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Animalul rar care trăiește doar în România. E considerat un miracol al naturii și face parte dintr-o specie preistorică
Click.ro
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Încă un milionar român ajunge la azil. În trecut a ucis un tânăr
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Ordinul a intrat în vigoare în toată România. Se dau amenzi usturătoare
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
CÂȚI ANI de MUNCĂ ÎȚI TREBUIE! PENTRU o PENSIE DECENTĂ
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce părere are Bianca Drăgușanu despre Selina, iubita lui Victor Slav. Cum se înțeleg cele două: „Nu are de ce să-mi fie frică”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro