Și tu ești iubitor al cârnaților de casă? Playtech Știri îți prezintă câteva detalii pe care trebuie să le ai în vedere neapărat. Iată cum scoți învelișul cârnaților fără să faci mizerie pe masa de lucru din bucătărie. Ai două metode dintre care poți alege.
Cârnații reprezintă un produs tradițional care încă mai face furori în România. Rețeta a fost transmisă din generație în generație, fiind o parte din moștenirea culinară a comunităților din țara noastră. Și ție îți plac cârnații de casă ca la bunica acasă? Este imposibil să nu fie așa, gustul și calitatea lor fiind superioare celor din comerț.
Cârnații de casă sunt gătiți în mai mulți pași, dintre care amintim amestecarea ingredientelor, condimentarea, umplerea carcaselor cu carne și afumarea lor. În articolul de astăzi ne vom opri asupra carcasei cârnaților. Acestea sunt învelișuri – naturale sau sintetice – în care este depusă carnea condimentată.
La prepararea cârnaților de casă pot fi folosite învelișuri naturale, fabricate din submucoasa intestinelor animalelor precum porcul, oaia sau chiar vita. Pot fi utilizate, așa cum am amintit deja, și carcase sintetice, fabricate pe bază de colagen din piele de animal sau celuloză sau plastic.
Indiferent ce înveliș obișnuiești să folosești pentru a prepara cârnații de casă, este bine ca acesta să fie îndepărtat înainte ca produsul să fie servit la masă. De regulă, gospodinele se aleg cu multă mizerie pe masa de lucru când procedează astfel, întrucât bucățelele mici de carne se împrăștie peste tot.
Există două metode prin care poți îndepărta cu ușurință învelișul exterior al cârnaților. Una dintre ele presupune înghețarea bucăților de carne. Pune-le pe toate pe o hârtie de copt și lasă-le la congelator timp de 20-30 de minute. Apoi, scoate-le de la rece și, cu ajutorul unui vârf de cuțit, străpunge cârnații pe lungime și îndepărtează învelișul exterior.
O altă metodă de a îndepărta cu ușurință învelișul exterior al cârnaților presupune fierberea bucăților de carne. Pune-le în apă clocotită și lasă-le la fiert timp de câteva minute, până când culoarea lor se transformă în gri. Scoate, apoi, cârnații din apa fiartă, pune-i sub un jet lejer de apă rece, lasă-i la uscat și, cu ajutorul unui vârf de cuțit, îndepărtează-le carcasa.
Te-ar putea interesa și: Secretul celor mai buni cârnați de casă pe care i-ai mâncat vreodată. Ingredientul pe care trebuie să îl adaugi în compoziție
Dacă vei folosi aceste două metode de îndepărtare a învelișului exterior al cârnaților, nu vei face dezordine pe masa de lucru. Mai mult decât atât, carnea își va păstra forma inițială și nu se va fărâmița în bucăți mici și numeroase.