Românii sunt consumatori înrăiți de carne de porc, astfel încât preparatele pe baza acestui produs nu lipsesc niciodată de pe mesele de sărbători. Dacă îți plac cârnații de casă, îi poți găti acasă foarte simplu. Află în rândurile de mai jos care este secretul celor mai buni cârnați de casă pe care i-ai mâncat vreodată.
Cârnații de casă se numără printre produsele cel mai des consumate de români în sezonul rece. Se pot servi simplu, cu ceapă sau alte amestecuri de sosuri tradiționale sau pot fi încorporați în diverse rețete delicioase. Oricum ar fi, gătiți corespunzător, cârnații de casă sunt pur și simplu savuroși.
Nu este deloc dificil să prepari cârnați de casă în confortul bucătăriei tale. Trebuie, însă, să ții cont de anumite „trucuri”, care pot schimba complet aroma produsului. Secretul celor mai savuroși cârnați de casă constă în folosirea unui ingredient aparte. Trebuie neapărat să-l adaugi în compoziție, pentru un rezultat fraged.
Este vorba despre vinul alb. Practic, vinul este un ingredient acid care ajută la frăgezirea exterioară a cărnii. Îi oferă, totodată, mai multă savoare. Marinada pe bază de vin ajută la menținerea cărnii hidratate în timp ce se gătește. Dacă adaugi vin în carne, vei avea cei mai buni cârnați de Crăciun.
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum trebuie să procedezi pentru a găti cârnați de casă ca la bunica acasă. Rețeta tradițională este foarte simplă. Dacă urmezi instrucțiunile de mai jos, vei fi, fără îndoială, mulțumită de rezultat.
Ingrediente:
Mod de preparare:
După ce cârnații s-au uscat, îi poți afuma. Dacă nu dorești să îi lași la afumat, îi poți depozita direct în congelator. Înainte de a-i pune la rece, multe gospodine preferă să îi prăjească. Totul depinde de preferințele pe care le ai în materie culinară.