Cârnații sunt un preparat specific sezonului de iarnă. Gospodinele românce îi pregătesc, de obicei, imediat după tăierea porcului, care are loc cu câteva săptămâni înainte de Crăciun. Oricine poate prepara cârnaţi de casă ca la bunica acasă. Află în rândurile de mai jos de ce trebuie să ții cont pentru a avea gust autentic. Așa vor ieși exact ca în copilărie.
Să prepari cârnați de casă nu este deloc o sarcină dificilă. Trebuie, însă, să ții cont de câteva aspecte importante. Primul se referă la alegerea unor ingrediente de calitate. Dacă vrei ca pe masa de sărbători să ai cârnați gustoși, încearcă să alegi produsele cele mai calitative, încadrându-te în bugetul pe care ți l-ai stabilit pentru cheltuieli.
Trebuie să ții cont de proporții, când prepari cârnați de casă. Dacă folosești carne de porc și carne de vită, de exemplu, este recomandat să pui o cantitate dublă din cel dintâi tip de carne, pentru ca produsul final să nu iasă uscat. Alege carne de porc care să nu fie foarte grasă. În acest fel, vei evita să pice greu la stomac.
Mațele trebuie, de asemenea, să fie potrivite. Ai grijă să le speli foarte bine și să le răzuiești cu dosul unui cuțit sau cu o lingură de lemn înainte de a introduce compoziție în ele. Nu uita să lași cârnații de casă la uscat, timp de câteva ore, după ce îi prepari. Este indicat să nu uiți de zvântarea cârnaților, care trebuie să aibă loc abia după uscare.
În continuare, îți vom explica, pas cu pas, cum poți să prepari cârnați de casă gustoși. Ține cont, însă, că ingredientele pot să difere, în funcție de regiunea din care faci parte. Chiar și așa, suntem siguri că îți va plăcea rezultatul final al cârnaților preparați potrivit rețetei tradiționale de mai jos.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Cum prepari în continuare cârnații de casă ține de preferințele tale și de obiceiurile din regiunea în care locuiești. Majoritatea gospodinelor pun cârnații la afumat, după care îi folosesc în diverse rețete tradiționale.