23 apr. 2023 | 20:19

Se măresc pensiile pentru acești români din septembrie. Anunțul vine direct de la șeful Casei de Pensii

Social
Se măresc pensiile pentru acești români din septembrie. Anunțul vine direct de la șeful Casei de Pensii
„Am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%” - Daniel Baciu

În aceste zile, atât la nivelul Ministerului Muncii, cât și în cadrul Caselor de Pensii județene se lucrează intens la recalcularea dosarelor de pensii. Președintele CNPP spune că sunt rezolvate în procent de 80% din dosare. În același timp, Daniel Baciu spune că, într-adevăr, se măresc pensiile pentru acești români din septembrie.

Daniel Baciu anunță că se măresc pensiile pentru acești români din septembrie

La începutul acestei luni, ministrul Muncii, Marius Budăi, anunța că a început procesul de recalculare a pensiilor în România, fiind vorba de cel puțin cinci milioane de pensii.

La fel ca Marius Budăi, președintele CNPP spune că se lucrează intens la dosarele pensionarilor, și că „am depășit 75%, ne apropiem de un procent de aproape 80%, pot să spun că unele case de pensii au depășit chiar 80% din numărul total de dosare pe care le au de evaluat.

Vezi și: Se recalculează pensiile în România. Anunțul oficial: care este formula de calcul pentru 5 milioane de pensionari

O altă garanție dată de ministrul Budăi și reactualizată recent și de președintele CNPP, este faptul că nicio o pensie nu va scădea, ba mai mult se măresc pensiile pentru acești români din septembrie, în urma recalculărilor făcute la nivel național de toate Casele de Pensii județene:

„În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea. Pensiile care au un cuantum inferior, cu același număr de puncte, vor crește la același nivel ca pensiile care au un cuantum mai mare”, mai spune Daniel Baciu, potrivit Antena 3 CNN.

Vezi și: Veste importantă pentru acești pensionari din România. Ce trebuie să depună la Casa de Pensii

„1.000 de oameni lucrează special pentru această operațiune”

În intervenția sa recentă, reprezentantul CNPP a mai declarat că majoritatea angaților din Casele de Pensii lucrează la definitivarea acestui proces de recalculare al pensiilor, proces „care se va face în baza noii legi a pensiilor privind sistemul public de pensii.”:

„Avem deja angajați, 1.000 de oameni lucrează special pentru această operațiune. În momentul de față, numărul total de dosare de evaluat este undeva la 4,7 milioane și ne apropiem de 3,5 milioane de dosare evaluate. Recalcularea se va face după ce vom avea toate aceste dosare evaluate.”, a mai precizat Daniel Baciu.

Vezi și: Lovitură mare pentru viitorii pensionari: nu vor mai putea cumpăra ani de vechime în muncă! Mulţi români vor fi afectaţi

Daniel Baciu anunță că pensiile mici vor crește

În cadrul acestui proces de recalculare, așa cum preciza și Marius Budăi, se au în vedere și acele pensii mici, iar în urma reevaluării și recalculării celor aproximativ 5 milioane de dosare, inclusiv aceste pensii mici vor crește:

„În urma acestui proces de recalculare nicio pensie nu va scădea. Noi urmărim să ajustăm aceste pensii pentru că de-a lungul timpului s-a creat o serie de inechități în sistemul public de pensii.

Aici mă refer în special la faptul că actuala lege a fost modificată de foarte multe ori în ultimul timp și avem persoane aflate în plată care au calculată pensia pe diferite acte normative de-a lungul timpului, astfel încât la aceeași contributivitate, practic la același număr de puncte există cuantumuri de pensie diferite.”

Dacă se măresc pensiile pentru acești români din septembrie sau nu, rămâne de așteptat definitarea întregului proces de recalculare, deși Marius Budăi vorbea la un moment dat că au existat alte trei variante de recalculare.

Parteneri
Limită la retragerile de numerar. Câți bani cash poți să scoți de la bancomat în România
Redactia.ro
Angela Similea, lecție de eleganță la 78 de ani, la spectacolul dedicat regretatului Dan Spătaru. De ce a izbucnit în lacrimi Mirabela Dauer „Mi-am dorit foarte tare să...”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Viața bate filmul! Și-a lăsat bona însărcinată, în timp ce aceasta avea grijă de copilul lui și al soției sale. Protagonistul e un actor cunoscut, urmărit de milioane de români la TV!
Unica.ro
Rețeta Jasmilei pentru ciocolata Dubai. Care este marele secret
EVZ.ro
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Spynews
Cod Rutier 2024. Închisoare 7 ani. E strict interzis când te oprește Poliția în trafic
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare de situație în ALEGERILE PREZIDENȚIALE din SUA! CINE VA FI PREȘEDINTE
Mediaflux
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ea este tânăra care colecționează păpuși bântuite. Ce experiențe a trăit cu aceste obiecte care pe alții îi înspăimântă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro