Nutriționistul Mihaela Bilic a revenit în centrul atenției internauților, după ce a postat un mesaj edificator pe rețelele sociale, în care a demontat câteva dintre cele mai cunoscute mituri alimentare. Cât de sănătoase ar fi, de fapt, alimentele pe care le consumăm zilnic.
Mihaela Bilic lovește din nou pe rețelele sociale, oferindu-le românilor cele mai bune sfaturi în materie de alimentație sănătoasă. Medicul nutriționist a explicat, în detaliu, cât de sănătos este gălbenușul de ou, punând accent pe faptul că legumele congelate au la fel de mulți nutrienți precum cele proaspete.
„Există o mulțime de recomandări alimentare care nu au la bază o explicație științifică, ci fac parte mai degrabă din categoria legende urbane. Haideți să lămurim împreună o parte dintre aceste mituri!
Mit: Evitați să mâncați gălbenușul de ou, conține mult colesterol! Este adevărat, conține colesterol, însă colesterolul din mâncare e una și colesterolul din sânge e alta.
Gălbenușul este cea mai hrănitoare parte din ou, o esență de nutrienți de înaltă calitate. Nu gălbenușul crește colesterolul, ci un ficat bolnav, sedentarismul fumatul și alcoolul”, explică nutriționistul.
Mit: Legumele congelate sunt mai sărace în nutrienți față de legumele proaspete. Nu-i adevărat, din contră! Frigul este cel mai sigur agent de conservare, păstrează intacte vitaminele și mineralele din alimente.
Citește și Dieta recomandată de Mihaela Bilic pentru a slăbi rapid. Ce trebuie să faci, de fapt
În plus congelarea se face pe loc, imediat după recoltare, ca să fie evitate pierderile de nutrienți prin depozitare și transport.
Avem și avantajul că legumele congelate sunt deja spălate și curățate, gata de pus în cratiță!”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic în mediul online.
Vorbind despre beneficiile spanacului asupra corpului uman, Mihaela Bilic a subliniat faptul că cel mai mare aport de fier necesar organismului se poate dobândi din alte alimente, precum carne de vită, ficăței de pui și alte alimente de origine animală.
„Mit: Spanacul este foarte bogat în fier! Adevărat, doar că nu e fierul care trebuie. Fierul prezent în produsele vegetale se numește fier non hemic și este greu de absorbit și de folosit în organism.
Dacă vreți un fier eficient, atunci consumați produse de origine animală (organe, carne roșie, pește și fructe de mare) care conțin fier hemic.
Mit: Meniul din sezonul rece trebuie să fie consistent și bogat în grăsimi. De acord, dacă trăim la Polul Nord dacă avem o muncă fizică la exterior sau locuim într-o casă neîncălzită.
În rest, indiferent că este vară sau iarnă, noi tot la 22 °C trăim. Avem nevoie de calorii mai multe pentru termogeneză doar în condiții de frig extrem.
Din păcate am uitat să trăim în ritm cu natura și nici alimentația nu mai ține cont de sezon!”, a completat expertul pe Facebook.