06 apr. 2023 | 10:38

Dieta recomandată de Mihaela Bilic pentru a slăbi rapid. Ce trebuie să faci, de fapt

Sfaturi Nutriție
Dieta recomandată de Mihaela Bilic pentru a slăbi rapid. Ce trebuie să faci, de fapt
Mihaela Bilic dezvăluie ingredientul care te ajută să slăbeşti. E la îndemâna oricui, nu e nici măcar scump

Ai în plan, pentru lunile următoare, să slăbești, mai ales că vine vara? Ei bine, dacă ai încercat o mulțime de diete până acum și niciuna nu a dat rezultate prea bune, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic vine cu o recomandare pe înțelesul tuturor. Este vorba despre un „obicei” care a devenit extrem de popular în ultima perioadă: postul intermitent. Iată ce trebuie să faci în cazul acestuia, pentru a slăbi rapid și eficient.

Cum să pierzi în greutate cu post intermitent

În timp ce multe diete se concentrează pe ceea ce trebuie să mănânci, postul intermitent se referă la momentul în care mănânci. Pentru că da, în cazul acestuia, alimentele se consumă doar într-un anumit interval de timp.

Acest tip de dietă a devenit extrem de populară în ultima perioadă, iar Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv, este o mare adeptă. Prin urmare, ea vine cu mai multe informații pe înțelesul tuturor privind beneficiile acestui stil alimentar.

Cum funcționează acest stil alimentar

Postul intermitent presupune alternarea perioadelor de post negru cu cele de alimentație normală. Cea mai des practicată metodă este 16/8, în care, în cele 8 ore trebuie să ai două mese principale, după care vreme de 16 ore nu trebuie să mânânci nimic.

Există și alte tipuri, cum ar fi postul negru ținut timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână, sau metoda 5 cu 2: 5 zile pe săptămână se mănâncă normal, iar două zile se mănâncă puțin, maximum 500-600 kcal pe zi.

Mihaela Bilic: „Metabolismul are de câștigat”

Medicul nutriționist spune că acest tip de dietă are un regim flexibil și ușor de urmat deoarece fiecare persoană poate să găsească tipul și ritmul care i se potrivesc. În fapt, el presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de cealaltă, fără gustări între ele.

„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame.

Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.

Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a explicat nutriționistul pentru ciao.ro.

Citește și: Câtă carne e recomandat să mănânci săptămânal. Cantitatea e mai mică decât credeai, spune Mihaela Bilic

Parteneri
Antena 1 dă în judecată Pro TV. Scandal uriaș din cauza chefilor Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu
Redactia.ro
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori
Click.ro
NU le RECUNOȘTI! Cum arătau divele din România acum 30 de ani! Transformare ȘOCANTĂ
Vocea.biz
Criminalul de 16 ani din Crângași avea porecla "Beleaua" și era în atenția poliției. Ce imagini posta pe rețelele sociale
Digi24
Cum a apărut îmbrăcată o actriță din Rusia la Cannes. Toată lumea vorbește despre rochia ei!
Unica.ro
Ce prevestește șarpele de casă. Superstiții legate de șerpi în casă și în curte
Spynews
SE PLĂTESC 1.000 de lei direct de la stat. Banii intră în cont cu o condiție simplă
Capital.ro
Horoscop 18 mai 2024. Taurii se confruntă cu situații bizare în cuplu, Leii au ego-ul rănit
Antena 3
Fosta soție a unui actor celebru a ajuns să doarmă pe străzi și să mănânce din gunoaie. Cum a fost surprinsă? Atrăgea toate privirile când apărea în public
Avantaje
Controale majore ale ANAF în ultima perioadă! Anunțul lui Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, bagă spaima în români
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Andreea Tonciu nu îi poate refuza nimic fiicei sale, Rebeca. Bruneta recunoaște că o răsfață prea mult: "Îi plac banii..." / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Florin Salam, în genunchi în fața soției după ce Roxana i-a oferit cadou o mașină de lux! Cum arată noul bolid al manelistului
Antena 1
WOW! Carmen Iohannis i-a ȘOCAT pe toți! Cum a apărut în public: s-a văzut...
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro