Ai în plan, pentru lunile următoare, să slăbești, mai ales că vine vara? Ei bine, dacă ai încercat o mulțime de diete până acum și niciuna nu a dat rezultate prea bune, celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic vine cu o recomandare pe înțelesul tuturor. Este vorba despre un „obicei” care a devenit extrem de popular în ultima perioadă: postul intermitent. Iată ce trebuie să faci în cazul acestuia, pentru a slăbi rapid și eficient.
În timp ce multe diete se concentrează pe ceea ce trebuie să mănânci, postul intermitent se referă la momentul în care mănânci. Pentru că da, în cazul acestuia, alimentele se consumă doar într-un anumit interval de timp.
Acest tip de dietă a devenit extrem de populară în ultima perioadă, iar Mihaela Bilic, prezentatoarea emisiunii „Doctor de bine” de la Pro Tv, este o mare adeptă. Prin urmare, ea vine cu mai multe informații pe înțelesul tuturor privind beneficiile acestui stil alimentar.
Postul intermitent presupune alternarea perioadelor de post negru cu cele de alimentație normală. Cea mai des practicată metodă este 16/8, în care, în cele 8 ore trebuie să ai două mese principale, după care vreme de 16 ore nu trebuie să mânânci nimic.
Există și alte tipuri, cum ar fi postul negru ținut timp de 24 de ore, una sau două zile pe săptămână, sau metoda 5 cu 2: 5 zile pe săptămână se mănâncă normal, iar două zile se mănâncă puțin, maximum 500-600 kcal pe zi.
Medicul nutriționist spune că acest tip de dietă are un regim flexibil și ușor de urmat deoarece fiecare persoană poate să găsească tipul și ritmul care i se potrivesc. În fapt, el presupune două mese principale pe zi, consumate la o distanță de 6-8 ore una de cealaltă, fără gustări între ele.
„Mesele rare induc organismul într-o stare de cetoză, reglează nivelul insulinei, stimulează sinteza de hormoni de creștere și deblochează slăbitul. Ne disciplinăm și comportamentul alimentar, învățăm să nu mai ronțăim ce prindem și ne întărim toleranța la foame.
Metabolismul are de câștigat, pauzele alimentare îi dau răgazul să facă puțină curățenie și regenerare celulară. Se activează autofagia, un proces prin care corpul digeră și reciclează toate proteinele provenite din deșeuri, celule moarte și îmbătrânite.
Postul alimentar are efect anti-îmbătrânire, ameliorează diabetul de tip 2 și inhibă procesele inflamatorii. Pentru cei care vor să scape de kilogramele în plus, fasting-ul este o soluție rapidă pentru că se topesc cu precădere depozitele de grăsime, iar masa musculară este protejată”, a explicat nutriționistul pentru ciao.ro.
Citește și: Câtă carne e recomandat să mănânci săptămânal. Cantitatea e mai mică decât credeai, spune Mihaela Bilic