Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, nu de puține ori, să gătești mai mult orez decât poți mânca la o masă. Dar nu îți mai face probleme! Orezul rămas este unul dintre cele mai versatile ingrediente, pe care îl poți folosi pentru a face o mulțime de alte preparate. Descoperă, în rândurile de mai jos, o rețeță delicioasă în care poți reutiliza orezul rămas.
Ți s-a întâmplat și ție ca, după ce termini de pus orezul în farfurie să constați că ai pregătit mai multă mâncare decât ai fi vrut? Nicio problemă, „rămășițele” sunt întotdeauna apreciate.
Ceea ce poate fi mai frustrant decât să ai mâncare în plus este să încerci să îți dai seama ce să faci cu ea înainte ca ea să se strice. În timp ce unele feluri de mâncare nu lasă loc pentru un al doilea „act”, fiind necesar fie să le reîncălzești, fie să le consumi așa cum a fost servite inițial, există și anumite situații „norocoase, în care mâncarea rămasă poate căpăta un nou gust!
Ingredientele neutre, cum ar fi pastele, cartofii sau resturile de orez, pot fi adesea reimaginate ca un aliment cu totul nou. Descoperă, în rândurile de mai jos, cum să faci o budincă delicioasă cu lapte, orez, zahăr și ouă.
Ingrediente:
Primul pas separarea gălbenușurilor de albușuri. Apoi, cu ajutorul unui mixer, se bat gălbenușurile până se obține o spumă tare.
Următorul pas este adăugarea laptelui care se amestecă bine, apoi a orezului pregătit anterior și a untului topit. Se amestecă din nou, pentru ca toate ingredientele să se încorporeze bine.
Citește și: De ce să nu arunci niciodată laptele expirat din frigider. Ce să faci cu el, e util de fiecare dată
Într-un bol separat, cu ajutorul unui mixer, se bat și albușurile peste care, treptat, se pune zahărul. Amestecul obținut se adaugă pentru cel în care este orezul și se continuă cu mixatul până aluatul devine unul moale și omogen.
La final, aluatul se pune într-o tavă de cuptor, tapetată în prealabil cu ulei, după care se dă la cuptor la 190 de grade, pentru 45 de minute.
Așadar, principalele lucruri pe care trebuie să le reții sunt: nu arunca niciodată orezul în plus, iar atunci când pui la fiert, „scapă” mai mult pentru a putea să îl refolosești și la alte mese în zilele care urmează.