Mâncărurile pe bază de orez sunt foarte ușor de preparat. Pentru a obține cele mai gustoase rezultate, trebuie să ții cont de câteva indicații speciale. Știi ce trebuie să faci cu orezul înainte de a-l pune la fiert, ca să nu fie prea moale? Vom împărtăși cu tine trucul aplicat de cei mai renumiți bucătari din lume.
În bucătăriile multor gospodine din România, orezul reprezintă un produs de bază. Pe lângă faptul că este foarte ușor de gătit, oferă o savoare aparte felurilor de mâncare. Cea mai comună problemă semnalată în acest sens este, totuși, înmuierea excesivă a boabelor de orez granulate. Nu trebuie să te îngrijorezi!
Cei mai experimentați bucătari din lume au venit cu indicațiile potrivite pentru a te ajuta să te bucuri de un orez potrivit, care să nu fie prea moale când este servit la masă. Există un ritual pe care trebuie să-l respecți înainte de a fierbe orezul, astfel încât boabele să prezinte consistența potrivită.
Indiferent dacă folosești orezul în tocănițe sau îl gătești sub formă de pilaf, este bine să nu iasă prea moale. Te va duce cu gândul la griș și, inevitabil, îți va pieri pofta de mâncare. În articolul de astăzi, îți vom explica ce trebuie să faci ca să scapi de acest inconvenient. Secretul constă în modul în care pregătești orezul înainte de a-l fierbe.
Un renumit bucătar și expert în știința culinară, pe nume Heinz Wuth, a explicat ce tehnică trebuie să aplici pentru ca orezul să nu devină lipicios. Dacă vrei să te bucuri de boabe ferme și granulate, trebuie să ai grijă să respecți o metodă ce implică patru pași. După ce ai aplicat această tehnică, poți fierbe orezul fără a te îngrijora cu privire la faptul că va deveni moale.
Heinz Wuth spune că, înainte de a-l fierbe, orezul trebuie spălat în apă la temperatură potrivită. Când speli boabele de orez, amestecă-le ușor. Adaugă, apoi, un strop de ulei într-o oală sau într-o tigaie. Atenție! Nu folosi o cantitate mare de ulei, întrucât vei strica gustul ulterior al mâncării.
Prăjește orezul la flacără medie, într-o oală sau tigaie cu puțin ulei, timp de maximum cinci minute. Dacă l-ai gătit în oală, poți adăuga direct apă deasupra boabelor. Lasă orezul la fiert și folosește-l în preparatele dorite. Vei observa că boabele de orez își vor păstra fermitatea, chiar dacă vor fi fierte.