De ce să nu arunci niciodată laptele expirat din frigider. Ce să faci cu el, e util de fiecare dată

De ce să nu arunci niciodată laptele expirat din frigider. Ce să faci cu el, e util de fiecare dată
De ce sa nu arunci niciodata laptele expirat din frigider. Ce sa faci cu el, e util de fiecare data

Atunci când observi faptul că laptele din frigider a expirat, este evident faptul că lichidul nu mai poate fi consumat. Cu toate acestea, gospodinele îți propun un truc genial pe care să-l poți pune în aplicare. În loc să-l arunci sau să-l verși, poți refolosi laptele expirat, dacă acesta nu și-a schimbat culoarea și nu miroase urât.

Trucuri geniale folosind laptele acru din frigider

Poate nu te-ai fi gândit la asta, până acum, dar laptele acru poate fi folosit cu succes în anumite rețete culinare. Atunci când lichidul expiră, în primul rând, trebuie să te asiguri de faptul că nu și-a schimbat culoarea și nu a căpătat un miros neplăcut și înțepător.

În al doilea rând, laptele expirat poate fi folosit în aluatul pentru clătite sau în cel de pâine. De asemenea, poți adăuga laptele acru în prepararea cremei de zahăr ars, atunci când faci budincă, cheesecake sau chiar în crema penru prăjituri.

Mai mult de atât, un alt truc genial este să folosești laptele care abia a expirat în pregătirea omletei sau a brânzeturilor preparate acasă. Un alt sfat genial este să folosești laptele expirat pentru a-ți pregăti anumite creme pentru îngrijirea feței.

Tot ce trebuie să faci este să umpli un castron cu lapte și să adaugi trei linguri de fulgi de ovăz. Amestecă cele două ingrediente și întinde amestecul răcit pe piele, frecându-l ușor. Lasă-l să acționeze până se usucă complet, apoi clătește, masând fața.

Cum îți cureți argintăria, mobilierul și gențile de piele folosind lapte acru

Laptele te ajută să albești petele de pe piele, dacă scufunzi dischetă demachiantă în lichid și o presezi pe zonele afectate. Lasă-l să acționeze peste noapte, nu uita să te clătești apoi.

Pe de altă parte, laptele expirat poate fi folosit și în menaj. Puțină lume știe că lichidul alb este un ingredient bun de utilizat pentru a curăța argintăria sau petele de cerneală de pe țesături.

De asemenea, laptele expirat curăță gențile din piele și ajută mobilierul din lemn să pară extrem de strălucitor. Tot ce trebuie să faci este să scufunzi vesela și bijuteriile de argint într-un bol în care pui bicarbonat de sodiu și lapte.

După o jumătate de oră, le scoți și le speli sub apă călduță. Rezultatele se vor vedea imediat. De asemenea, toarnă puțin lapte acru pe o lavetă curată și lustruiește mobilierul din casă. Lemnul va căpăta o anumită strălucire.

Urmăriți Playtech.ro și pe