29 mart. 2023 | 10:19

De ce să nu plantezi salcie în curte. Detaliul de care mulţi români nu au habar

Utile
De ce să nu plantezi salcie în curte. Detaliul de care mulţi români nu au habar
Salcia, un copac atât de emblematic!

Fiecare dintre noi, mai ales dacă stăm la curte, ne dorim ca totul să arate impecabil, iar asta înseamnă asezonare, plantare și întreținere. Dar, poate din necunoștință de cauză, unii proprietari de case plantează salcie, iar asta, conform specialiștilor este o greșeleală. Așa că ne-am gândit să-ți argumentăm de ce să nu plantezi salcie în curte. Suntem convinși că există detaliul de care mulţi români nu au habar.

Salcia, un copac atât de emblematic

Sălciile plângătoare încântă orice spațiu în care se află. Sălciile plângătoare sunt clasice pentru un motiv, aceste frumuseți ușor arcuite adaugă dramatism și eleganță oricărui peisaj. Cu bolți verzi-argintii și ramuri dansatoare, acești copaci nu seamănă cu niciunul. Fiind printre primii care înfloresc la sfârșitul iernii, florile lor asemănătoare cu cele ale omizilor oferă un interes la începutul primăverii.

Fiind un copac atât de emblematic, salcia plângătoare este subiectul multor discuții în lumea plantelor. Dar odată cu această popularitate vine și dezinformarea. De aceea, ne-am consultat cu experții noștri în materie de plante pentru a vă ajuta să deslușiți cele mai frecvente întrebări despre salcie. Citește mai departe pentru a obține informații corecte despre acest copac, nevoile sale de îngrijire și dacă ar fi potrivit pentru curtea ta.

Calitățile arborilor de salcie

Sălciile plângătoare au fost mult timp apreciate pentru ramurile lor delicate, plângătoare, care pășesc pământul cu frunze fluturânde, cu nuanțe argintii. Forma lor curge într-un baldachin plăcut, rotund. Nu numai că oferă hrană pentru iepuri și căprioare, dar ramurile lor sunt ideale pentru cuiburile păsărilor. Sălciile plângătoare se comportă foarte bine plantate în apropierea apei, unde pot preveni eroziunea solului.

Slacia are o formă clasică, grațioasă, ajută la prevenirea eroziunii solului. În același timp tolerează multe tipuri de sol, frunzele devin galben cald toamna și oferă o umbră excelentă, și sunt predispuși la probleme legate de dăunători. Dar, cu toată splendoarea lor, acești arbori de salcie pot genera probleme în curtea casei tale. Așa că ne-am interesat și am aflat de ce să nu plantezi salcie în curte.

Vezi și: Toţi românii care stau la casa trebuie să ştie. Ce este gradul de însorire a locuinţei, mulţi habar nu au. E ilegal dacă nu ţii cont de el

Experții explică de ce să nu plantezi salcie în curte

Se știe că arborii de salcie cresc relativ repede, ajungând la o înălțime de 20 de metri. Durata lor de viață este relativ scurtă, și anume nu mai mult de 30 de ani. Dar, spun experții, ar putea crea mari probleme în curtea casei tale.

Conform acestora, rădăcinile acestui arbore se extind rapid, iar dacă faci greșeala să plantezi arborele în apropierea unei conducte de apă, gaze, sau chiar lângă fundația casei, te vei trezi cu rădăcinile acestuia că-ți distruge tot în jur. Acesta este unul din motivele pentru care experții explică de ce să nu plantezi salcie în curte.

Vezi și: Floarea pe care nu trebuie să o plantezi în grădină. Poate provoca moartea, puțini români știu

Plantarea și solul pentru salcie

Alegeți un loc de creștere care să primească soare deplin până la umbră parțială, cu sol umed, bine drenat, ușor acid. Smulgeți orice buruieni și îndepărtați gazonul și resturile. Nu plantați în apropierea liniilor electrice subterane sau a canalizărilor, deoarece sălciile plângătoare au rădăcini foarte lungi.

Săpați un întreg de două ori mai mare decât lățimea ghemului de rădăcini, dar cam la aceeași adâncime. Scoateți ghemul de rădăcini din recipient și despărțiți-i ușor rădăcinile, apoi așezați-l în mijlocul găurii.

Umpleți gaura cu pământ până la jumătate, apoi turnați 2 galoane de apă în ea. Finalizați umplerea gropii cu pământ, apăsând ușor pentru a elimina orice bule de aer. Salcia plângătoare crește foarte bine atunci când este plantată în apropierea apei, cum ar fi iazuri sau cursuri de apă.

Sălciile plângătoare sunt tolerante la multe tipuri de sol, inclusiv soluri alcaline, argiloase, nisipoase și argiloase. Cu toate acestea, preferă solurile umede, bine drenate și ușor acide. Dacă solul este prea alcalin, îl puteți face mai acid prin amendarea lui cu sulf.

Concluzie

Deși ai aflat de ce să nu plantezi salcie în curte, tu tot vrei ca arborele de salcie să troneze maiestuos în curtea ta. Dacă te decizi totuși să plantezi, este bine să ții cont de sfaturile experților și mai ales să ai grijă unde pui semințele de salcie. Nu de alta, dar s-ar putea să te trezești cu mari probleme, odată cu creșterea pomului, și să fie prea târziu să mai remediezi ceva.

Parteneri
De ce se mănâncă pomana porcului de Ignat deși suntem în Postul Crăciunului
Redactia.ro
Zodiile care vor trăi un miracol divin în ianuarie 2025. Astrele se aliniază pentru acești nativi
Click.ro
Agresiune în Parlament: Jurnalistă, hărțuită de Diana Șoșoacă și Makaveli. „Mamă, cum a fugit!”
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Cât costă pantofii de lux pe care îi poartă Marcel Ciolacu. Au garanție pe viață!! 'Am două perechi... Ai lui Grindeanu sunt identici. Nu port alți pantofi'
Unica.ro
Taxa specială care scumpește cazările și ne pune la plată. Hotărâre importantă
EVZ.ro
Un bărbat și-a ucis soția în luna de miere. Înainte să comită crima, spunea despre femeie că este „totul” pentru el
Spynews
Călin Georgescu, blocat! Elon Musk, anunț despre România: Cum să nu fie dictator?
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
HIDROELECTRICA dă BANII ÎNAPOI! Facturile pentru DOUĂ luni au fost GREȘITE
Mediaflux
Ion Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, adevărul despre separarea de Raluca, după trei ani de relație: „Nu sarcina a fost motivul”. Ce s-a întâmplat între foștii concurenți
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro