24 mart. 2023 | 13:34

Ingredientul simplu care se pune în iahnia de fasole pentru un gust deosebit. Doar la mănăstiri se mai face aşa

Diverse
Ingredientul simplu care se pune în iahnia de fasole pentru un gust deosebit. Doar la mănăstiri se mai face aşa
Ingredientul simplu care se pune în iahnia de fasole pentru un gust deosebit

Doar pentru că alegem să respectăm restricțiile alimentare impuse în perioada postului, nu înseamnă că trebuie să ne luăm adio de la mâncărurile aromate. Află, din rândurile de mai jos, care este ingredientul simplu care se pune în iahnia de fasole pentru un gust deosebit. Doar la mănăstiri se mai face aşa.

Ce ingredient nu ar trebui să lipsească din iahnia de fasole

Dacă avem nevoie de inspirație pentru construirea meniului în perioadele de post ce preced marile sărbători creștine, cea mai bună sursă sunt mănăstirile. Aici, regulile sun respectate cu mare grijă, iar trucurile folosite de măicuțe pentru a da aromă preparatelor garantează rezultate delicioase.

Când spunem mâncare de post, ne gândim, fără doar și poate, și la iahnia de fasole. Un ingredient banal folosit în mănăstiri de fiecare dată când este preparată îi va oferi o aromă specială.

Ingrediente

Pentru a o pregăti, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:

  •  400 de grame de boabe de fasole
  • trei cepe roșii
  • trei sau patru căței de usturoi
  • boia dulce și iute
  • cimbru
  • o frunză de dafin
  • patru linguri de pastă de roșii
  • trei sau patru linguri de ulei

Mod de preparare iahnie de fasole

Metoda folosită în mănăstiri, mai ales în cele din zona Moldovei, durează destul de mult, însă nu este deloc dificilă. Măicuțele încep prin a alege cu grijă boabele de fasole, le spală în câteva ape și apoi le lasă într-un vas plin cu apă, la înmuiat, peste noapte.

A doua zi, se scot din lichid și se pun la fiert, apa fiind schimbată de două sau chiar de trei ori, eliminându-se astfel toxinele din boabe.

După ce au fiert în totalitate, se scurg bine folosindu-se o sită.

Între timp, se toacă mărunt ceapa, usturoiul – ingredient important pentru aroma acestui preparat – se pisează și se pun împreună la călit, în ulei.  Când ceapa devine sticloasă, se adaugă fasolea şi puţină apă.

Într-un vas separat, se va amesteca pasta de roșii cu sare, piper, cimbru şi boia, apoi se pune peste fasole. Se adaugă și foaia de dafin – aceasta va da iahniei un gust deosebit – şi se lasă să scadă, la foc potrivit, la cuptor.

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Înșelătoria din magazine la care sunt expuși toți românii. Se pierd bani grei
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
S-a dat ordin de la Guvern. Se aplică în toată România până la 30 iunie 2025
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
DONALD TRUMP, anunț înainte de a PRELUA FUNCȚIA. PREȘEDINTELE SUA a CONFIRMAT
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Echipa aurie a câștigat ieri battle-ul. Eliminare șocantă pentru Chefi, diseară: „N-am văzut un om să plângă în hohote ca acum”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro