Ceapa și usturoiul sunt baza esențială pentru multe feluri de mâncăruri și sosuri, așa că sunt mereu prezente în bucătăriile noastre. La fel de recomandat este și consumul de ceapă verde și usturoi verde, beneficiile pentru organism fiind maxime. Cu toate astea există și pericole mai puțin cunoscute. Iată ce ar trebui să faci cu aceste legume, imediat după ce le-ai curățat.
Ceapa și usturoiul sunt două dintre ingredientele de bază din bucătărie. De la adăugarea unei arome și a unei texturi unice diverselor preparate, la accentuarea gustului salatelor sau prepararea sosurilor, cele două legume adaugă pur și simplu suflet oricărei delicatese.
Cu toate acestea, gustul lor distinct și mirosul puternic fac adesea dificilă tăierea și depozitarea lor. Aroma acestora pot adăuga gust delicateselor, dar atunci când le depozităm curățate la frigider, acestea creează un miros foarte neplăcut. Și aspectele negative nu se opresc aici!
Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție, măcar o dată, să pregătești prea multă ceapă sau usturoi pentru gătit, iar resturile rămase să le depozitezi în frigider, pentru a le folosi a doua zi. Un lucru greșit, pe care ar trebui să eviți să îl mai faci!
Potrivit experților, ceapa este bogată în sulf și este plină de mai multe calități medicinale, fiind bogată în proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii. Cu toate acestea, s-a descoperit că aceste două vegetale au proprietatea de a „absorbi” viruşii şi bacteriile, în momentul în care sunt „activate”, adică atunci când sunt curăţate şi intră în contact cu aerul.
Citește și: A pus ceapă și usturoi lângă casă și a descoperit un truc genial. Ce s-a întâmplat în 48 de ore
Așadar, decojirea și depozitarea lor în frigider nu este deloc o idee bună, deoarece acestea pot fi ușor contaminate de bacteriile și agenții patogeni prezenți în mediul înconjurător. Ulterior, ele vor face mai mult rău decât bine! Tocmai de aceea este total contraindicat ca vegetalele acestea să fie consumate la mult timp după curăţare.
Citește și: De ce să nu ţii ceapa lângă cartofi. Mulţi români depozitează greşit legumele, din păcate