Tu știi cu ce să ungi ceapa tăiată înainte să o pui în frigider? Dacă procedezi astfel, vei reuși să o menții proaspătă zile în șir. O vei putea folosi cu încredere la prepararea a diverse feluri de mâncare. Nu va vesteji absolut deloc. Ai nevoie de un ingredient pe care cel mai probabil îl ai deja în bucătărie.
Cu toții știm că, după ce o achiziționăm, ceapa trebuie depozitată într-un spațiu uscat și bine ventilat. Asta pentru că umiditatea și lumina sporesc înmulțirea legumei și pot să conducă inclusiv la apariția mucegaiului. Așadar, cepele trebuie păstrate întotdeauna în locuri ferite de soare și răcoroase.
Poți să pui ceapa într-o ladă în care să aibă suficient spațiu, în pivniță, cămară sau garaj. Ai grijă, totuși, să nu stea lângă cartofi. Ceapa și cartofii nu se depozitează niciodată împreună. Motivul este foarte simplu: din cauza gazelor emise, legumele vor ajunge să putrezească.
Cel mai bine este ca ceapa să fie păstrată într-un mediu cu temperaturi cuprinse între – 1 și 10 grade Celsius. Dacă o depozitezi în astfel de condiții, leguma va rezista chiar și un an de zile. În caz contrar, nu o vei putea folosi mai mult de câteva săptămâni și va trebui să o arunci.
Nu este recomandată depozitarea cepei la frigider, în cazul în care este întreagă și nu ai tăiat-o. În schimb, menținerea legumei tocate la temperaturi scăzute este chiar indicată. Tu știi cum trebuie să procedezi dacă ai tăiat o ceapă în două jumătăți și ai nevoie să folosești doar una dintre ele?
Playtech Știri îți explică ce să faci pentru a menține ceapa proaspătă, chiar dacă ai tăiat-o. Fără îndoială, și ție ți s-a întâmplat să ai nevoie de doar jumătate de ceapă la un anumit fel de mâncare. Pentru că nu ai vrut să arunci cealaltă jumătate, ai depozitat-o la frigider. Este indicat să procedezi astfel. Trebuie să știi, însă, că nu va rezista mult timp proaspătă.
Ceapa tăiată, păstrată la frigider, se va vesteji rapid. Există un truc care te poate salva de această problemă. Dacă îl aplici, vei reuși să te bucuri de ea în formă proaspătă mai multe zile la rând. Ai nevoie de doar un ingredient din bucătărie pe care să îl folosești pentru a proteja ceapa.
Citește și: Cum se taie corect ceapa, de fapt. Greșeala pe care o făceau toți oamenii până acum
Este vorba despre unt. Dacă vrei să menții ceapa proaspătă mai multe zile în șir, unge-o pe suprafața tăiată cu puțin unt. Apoi, o poți depozita la frigider. O poți înveli, pe suprafața netăiată, cu staniol sau o poți depozita direct într-un recipient ermetic la frigider. Va rezista aproximativ o săptămână.