Și tu ești un fan al verdețurilor? Dacă răspunsul este afirmativ, fără îndoială ți-ai ridicat și tu problema modului de depozitare al acestora. Playtech Știri îți prezintă trucul genial prin care salata rezistă și 4 săptămâni la temperaturi scăzute. Află în rândurile de mai jos cum trebuie să pui leguma în frigider, de fapt.
Salata verde este una dintre legumele de bază din bucătărie. Este consumată deseori în perioada sezonului cald, însă românii nu o ignoră nici iarna. De cele mai multe ori, gospodinele obișnuiesc să achiziționeze salată la pungă de la magazin sau supermarket, în sezonul rece. Există totuși și legături de salată simple, disponibile spre vânzare.
Salata verde este săracă în calorii și poate fi consumată în diverse moduri. Este mult îndrăgită de persoanele care au grijă la silueta lor și evită acumularea de kilograme în plus. Te-ai întrebat vreodată cum poți să prelungești perioada de consum a salatei verzi? Dacă procedezi astfel, nu se va strica la fel de rapid.
Un truc genial a fost împărtășit pe rețelele sociale de către o gospodină care face publice tot felul de secrete ce pot fi puse în aplicare în bucătărie. Tot ce trebuie să faci este să învelești salata verde, bine spălată, într-o hârtie de copt. Dacă procedezi astfel, verdeața se va menține în formă bună chiar și până la patru săptămâni, potrivit internautei citate.
Cei care au încercat acest truc spun că este una dintre cele mai ușoare, dar și cele mai eficiente metode de depozitare a salatei verzi. Leguma a dat bătăi de cap multor gospodine, fiindcă se vestejește rapid și capătă și mirosuri neplăcute. Dacă o pui în hârtie de copt însă, salata se va menține proaspătă și crocantă.
Mai există un truc pe care îl poți pune în aplicare, dacă obișnuiești să cumperi de la magazin mixuri de salate la pungă. Frunzele de verdețuri se vor menține comestibile și nu vor deveni lipicoase. Nu trebuie să depozitezi niciodată punga cu salată direct la frigider, după ce ai achiziționat-o.
Dacă nu intenționezi să mănânci verdețurile imediat ce ai ajuns acasă, deschide punga și clătește-le. Apoi, ia un prosop de hârtie și întinde-l pe fundul unei caserole. Depozitează peste hârtie mixul de salată verde, după care pune deasupra o altă bucată de prosop de hârtie. Ai grijă, în schimb, să nu îngrămădești prea mult verdeața.
Citește și: De ce să pui ceapa tăiată într-un pahar cu apă. Trucul genial pe care trebuie să-l încerci
Este important să lași aerul să circule printre frunzele de salară. În acest fel, după ce pui capacul la recipient și-l depozitezi la rece, în frigider, își va păstra gustul plăcut, precum și prospețimea. Cei care au încercat acest truc spun că salata verde poate să reziste până la trei săptămâni, în formă bună, la temperaturi reduse.