08 dec. 2019 | 09:36

Cristina Țopescu reacționează dur, după ce s-a aflat că Ludovic Orban câștiga doar 3000 de lei pe lună

News
Cristina Țopescu reacționează dur, după ce s-a aflat că Ludovic Orban câștiga doar 3000 de lei pe lună
Cristina Țopescu reacționează dur la adresa lui Ludovic Orban

După ce s-a scris că Ludovic Orban, Premierul României, avea un venit de 3.000 de lună înainte de a prelua conducerea guvernului, părerile oamenilor s-au împărțit în două tabere. Unii care îl compătimesc pentru faptul că este cel mai sărac Premier și alții care îl apreciază pentru modestia de care a dat dovadă. Iată ce părere are jurnalista Cristina Țopescu în legătură cu veniturile câștigate de Ludovic Orban.

Reacția Cristinei Țopescu după ce s-a aflat că Orban câștiga doar 3.000 de lei pe lună: ”Nu-i invidiați pe bogați”

Din declarația de avere a premierului României care a fost postată pe site-ul Guvernului reiese că Orban a avut în anul 2018 un venit mediu lunar de 3.083 de lei. Principalul bun pe care Orban îl deține împreună cu soția sa, Mihaela,  este o casă de vacanță în județul Ilfov, care se întinde pe o suprafață de 200 de metri pătrați. Înafară de casă, Orban mai are un autoturism Volkswagen Passat, fabricat în anul 2007. În rest, premierul a declarat că nu deține alte metale prețioase, obiecte de artă sau bijuterii.

Revoltată de situația și forfota care s-a creat în jurul veniturilor pe care le-a încasat Ludovic Orban, înainte de a deveni premier, jurnalista Cristina Țopescu a avut o postare dură pe contul său de Facebook la adresa bogaților.

Cristina Țopescu: ”Nu-i invidiați pe bogați”

Cristina Țopescu: ”Nu-i invidiați pe bogați”

„Nu-i invidiați pe bogați! Multe postări despre Ludovic Orban cum că nu-i bogat. Cum să trăiască cu atât de puțini bani, dom’le??? Unii îl laudă, îl apreciază, alții nu cred și mai sunt și d-ăia care cred că mai bine ar fi bogat, ca să nu vrea să fure – zic ei. Ca și cum dacă ești bogat, morbul lăcomiei te-ar ocoli. Mă tem că dimpotrivă!”, a scris Cristina Țopescu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, jurnalista a mai spus că ea apreciază oamenii bogați în funcție de ce aleg să facă cu banii lor. Cu alte cuvinte cei care au bani și au grijă doar de ei, fără a-și ajuta în niciun fel semenii sunt mai săraci decât noi, așa că ”nu-i invidiați”.

”Dacă nu au grijă decât de ei și de copiii lor, dacă nu fac bine în jurul lor, că ce să faci cu atâția bani – câte case, mașini, domenii si mai știu eu ce să strângi – dacă oamenii ăștia bogați nu înțeleg și nu simt că banii ăia mulți nu le-au venit întâmplător (…), atunci bogații ăștia, nu știu voi, dar mie îmi sunt profund antipatici. Și, într-un anume fel, chiar îi compătimesc. Sunt atât de săraci, de fapt. Așa că nu-i invidiați!”, este mesajul postat în mediul online de Cristina Țopescu.

Ludovic Orban, ironizat după ce și-a publicat declarația de avere

Ce spune Orban despre situația sa financiară?

Ce spune Orban despre situația sa financiară?

Premierul României a fost ținta mai multor ironii după ce declarația sa de avere a fost făcută publică. De asemenea, de ocazia a profitat și PSD-ul. Filiala PSD Cluj i-a trimis premierului un pachet cu alimente, bani, produse cosmetice și cărți, după ce a auzit că acesta trăia doar cu 3.000 de lei pe lună.

În acest context, Ludovic Orban, a ținut să clarifice situația și a spus că nu vrea să se înțeleagă că ar fi cel mai sărac, premier, ci cel mai cinstit și corect. „Sunt un om foarte modest. Nu am aplecare spre a trăi pe picior mare. La fel e și familia mea. Suntem niște oameni cât se poate de modești. Nu cred că asta e problema, ci cât de corect este un om. Nu trebuie să se înțeleagă că sunt cel mai sărac premier, ci cel mai cinstit și corect”, a afirmat Ludovic Orban.