Legea care ar putea să îl coste funcția pe Ludovic Orban. Criza care ar putea declanșa anticipate

Autor: Chivu Ana - 18:44, 06 dec. 2019
Legea care îl poate costa funcția pe Ludovic Orban Sursa Foto: Inquam

Ludovic Orban are parte de emoții uriașe. Acesta riscă să-și piardă proaspăta postură de premier al României din cauza unei legi. Ce decizie care ar putea fi luată de prim-ministru ar putea declanșa anticipate?

Ludovic Orban riscă să-și piardă funcția

Perioadă de foc pentru Guvernul Orban! Surse parlamentare susțin că Guvernul care este acum la conducere ar putea să fie demis chiar la începutul anului viitor. Din păcate pentru aceștia, dacă s-ar adeveri varianta în cauză, ar pierde cel mai repede din toate guvernele titulatura care a fost luată cu greu de la Partidul Social Democrat. Demiterea guvernului ar putea fi posibilă dacă executivul va modifica legislația electorală astfel încât alegerea primarilor să se facă în două tururi.

Asumarea sau emiterea Ordonanței de Urgență pentru un proiect ca acesta va declanșa criza politică în urma căreia ar putea să fie organizate alegeri parlamentare anticipate în primăvara lui 2020. Premierul a anunțat deja că ia în calcul angajarea răspunderii pentru abrogarea recursului compensatoriu, pentru modificarea OUG 114 și pentru abrogarea unor prevederi care vizează transportul în comun.

Legea care ar putea să-l coste funcția pe Ludovic Orban Sursa Foto: Inquam
Legea care ar putea să-l coste funcția pe Ludovic Orban Sursa Foto: Inquam

Moțiunea de cenzură, votată de UDMR

„Este foarte probabil să înfruntăm Guvernul. Pe de o parte, ar putea duce la căderea guvernului, iar pe de altă parte, este sigur că decizia va fi respinsă de către Curtea Constituțională. Sunt sigur că vom găsi suficienți în Parlament care să ne sprijine”, a declarat Korodi Attila.Luderul formațiunii UDMR a susținut că Partidul Național Liberal ar putea provoca deliberat căderea propriului guvern pentru a convoca alegerile anticipate. „Bănuim că PNL, modificând legea electorală prin angajarea răspunderii, intenționează să provoace căderea guvernului conducând la alegerile parlamentare anticipate solicitate de Klaus Iohannis, printr-o criză guvernamentală.”

Iohannis le-a transmis colegilor din partid că alegerile în două tururi reprezintă o mișcare bună. „În două tururi se pot obține rezultate frumoase”, le-a spus șeful statului celor de la PNL, subliniind însă că „un primar bun câștigă fluierând”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI