30 ian. 2023 | 13:51

Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică

Diverse
Cât durează examenul auto la traseu. Greșeli pe care să le eviți ca să treci cu brio proba practică
Cât durează examenul auto la traseu

Proba practică a examenului auto a rămas neschimbată de mulți ani, iar cei proaspeți veniți la volan știu la ce să se aștepte, însă asta nu înseamnă că scapă de emoții. Cât durează examenul auto la traseu, la ce trebuie să fii atent în timp examenului și ce nu trebuie să faci, află în rândurile de mai jos.

Proba practică pentru permis. Cât durează examenul auto la traseu

După ce ai trecut de proba teoretică a examenului auto urmează proba practică. Pentru a obține permisul cu succes, trebuie să nu depășești 20 de puncte de penalizare. Aceste puncte se adună în funcție de gravitatea greșelilor pe care le faci.

Citește și: Cât costă să faci școala de șoferi pe o mașină automată în 2023. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar

Chiar dacă emoțiile sunt mari, cu multă atenție și determinare vei trece cu siguranță de proba practică. În primul rând, trebuie să știi la ce să te aștepți atunci când te urci în mașină.

Proba practică constă în efectuarea unor manevre practice de conducere a autovehiculului. După caz, aceste manevre se vor efectua în poligon sau în trafic. De asemenea, proba practică poate avea loc în localitate și în afara acestora. Se susține cu examinatori atestați de DRPCIV și durează minim 25 de minute.

În cadrul probei practice, examinatorul va avea în vedere mai multe aspecte. În primul rând, este importantă pregătirea și controlul vehiculului cu accent pe menținerea siguranței rutiere. Aici vorbim despre: verificarea mașinii înainte de pornire, verificarea oglinzilor, reglajul acestora și reglajul scaunelor.

Citește și: Taxă permis auto 2023. Unde se plătește și câți bani trebuie să scoți din buzunar

Examinatorul va fi foarte atent și la comportamentul în trafic al candidatului, adică atenția la trecerile de pietoni, schimbarea benzilor de circulației, pornirea de pe loc, de la semafor și multe altele.

Manevrele de conducere preventivă și siguranță rutieră sunt, de asemenea, foarte importante. Examinatorul va evalua: manevrele de mers înapoi drept, mers înapoi cu viraj, manevra de întoarcere, manevra de parcare paralelă sau perpendiculară și manevra de oprire în caz de urgență.

Sfaturi pentru a promova examenul auto

Este important ca mașina folosită pentru a da examenul auto proba practică este să fie aceea cu care ați făcut orele de instructaj, deoarece vă este familiară și este mai ușor de folosit decât o mașină necunoscută, mai ales atunci când sunteți începător. Iată alte lucruri pe care este bine să le aveți în vedere:

  • Acordă prioritate

Din punct de vedere legal, neacordarea de prioritate se pedepsește cu reținerea permisului pentru o perioadă de 30-90 de zile. Însă, în timpul examenului auto, neacordarea de prioritate se pedepsește cu încheierea nefavorabilă a examenului de conducere.

Citește și: Devine obligatoriu pentru români. Schimbarea majoră de la examenul pentru permisul motocicliștilor

Acordați mereu prioritate pietonilor și altor autovehicule atunci când au dreptul și nu uitați să respectați regulile de circulație în zona stațiilor de autobuz și a celorlalte mijloace de transport în comun.

  • Indicatoarele STOP și CEDEAZĂ TRECEREA

Atunci când întâlniți indicatorul STOP mașina trebuie să fie oprită în dreptul indicatorului, fără a îl depăși, indiferent de cât de aglomerat sau liber este drumul. STOP-ul trebuie făcut obligatoriu.

În schimb, atunci când întâlnim semnul CEDEAZĂ TRECEREA, nu trebuie să opriți mașina, ci să oferim prioritate tuturor celor care se deplasează pe drumul cu prioritate.

Citește și: Ce a făcut un bărbat la examenul pentru permisul auto. Polițiștii l-au picat pe loc

  • Trecerile de pietoni

Atunci când vă apropiați de trecerile de pietoni, trebuie să reduceți viteza cu până la 30 km/h și să oferim prioritate pietonilor aflați pe sensul nostru de mers. În caz contrar, examinatorul poate încheia proba practică nefavorabil pentru dumneavoastră.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro