Apa caldă este din nou o problemă pentru Bucureșteni. Cea mai gravă parte este că acest lucru lipsește și în unele spitale din Capitală. Ce se întâmpă acum cu pacienții și care sunt soluțiile de compromis pentru cele mai importante blocuri operatorii care au nevoie de căldură ?
Criza apei calde și a căldurii din București a devenit deja o obișnuință pentru locuitorii Capitalei. Din păcate, problema este că nici măcar în spitale pacienții nu beneficiază de așa ceva. Anul acesta, spitalele afectate sunt: Institutul Oncologic Fundeni, Institutul Clinic Fundeni şi Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu.
Maganerii au primit o înștiințare de la RADET care arată că în această dimineață vor rămâne fără apă caldă preț de 24 de ore. Soluțiile de compromis au fost găsite doar pentru blocurile operatorii și secțiile de terapie intensivă, unde căldura va putea fi asigurată cu aparatele de aer condiționat și calorifere electrice.
Temperatura de afară se desprinde lejer de sezonul de toamnă, făcându-i loc sezonului rece. Din nefericire, și la începutul iernii acesteia, în multe zone din București, cetățenii sunt obligați să se descurce cum pot pentru a se încălzi.
„E greu, dar nu avem ce face. Nu poți trăi fără apă caldă și căldură. L-am rugat pe băiat să ne cumpere un calorifer electric, că nu putem sta așa toată iarna. Nu avem siguranța că nu vor mai fi întreruperi. Va veni factura mai mare la curent, dar nu avem ce face”
“De când s-a dat drumul la căldură, am avut apă caldă și căldură fix trei zile în două weekenduri”
„Mă gândesc serios să vând aici, eventual să mă mut din București, pentru că e imposibil să locuiești aici. Am impresia că cei care ar trebui să ne conducă au uitat că existăm, își bat joc de noi”
Sursa: libertatea.ro