250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură în plină iarnă. Ce spune Primăria despre această situație critică

250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură în plină iarnă. Ce spune Primăria despre această situație critică
250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură în plină iarnă

Vine iarna, vin problemele. 250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură. Ce spune Primăria despre această situație critică?

250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură

Circa 3% din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare nu beneficiază de apă caldă și căldură la parametrii normali. Mai exact, 250 de blocuri din cele 8.300 racordate la RADET, din sectoarele 1,2,3 și 6, conform informațiilor transmise de Primăria Capitalei. Potrivit municipalității, situația este cauzată de procesul de încărcare a sistemului, căci, odată cu răcirea vremii, punctele termice de la capătul rețelei se încarcă mai greu.

250 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură în plină iarnă. Ce spune Primăria despre această situație critică
250 de blocuri fără apă caldă și căldură

În zonele menționate se pot resimții fluctuații, însă nu este vorba despre avarii. În ajutor sunt echipele RADET, care ”mișună” pe teren 24 de ore din 24 și până sâmbătă, 23 noiembrie, problema va fi remediată.

”În legătură cu informațiile false…”

„În legătură cu informațiile false dezbătute în emisiunile mai multor posturi TV, unde reprezentanți ai unor partide politice sau așa-ziși formatori de opinie au indus în eroare bucureștenii afirmând că jumătate din imobilele racordate la sistemul centralizat de termoficare din București nu au apă caldă și căldură, solicităm difuzarea informațiilor corecte referitoare la distribuția agentului termic în Capitală: circa 3% din imobilele racordate la sistem nu beneficiază de apă caldă și căldură”, a transmis PMB, într-un comunicat.

”Această situație este cauzată de faptul că, odată cu răcirea vremii a început procesul de încărcare a sistemului (operațiune care nu se putea effectua înainte de perioada de consum), iar punctele termice de la capătul rețelei, adică zonele unde nu mai există CET-uri – Colentina și Pantelimon – se încarcă mai greu.

În aceste zone se pot resimți fluctuații însă subliniem faptul că nu este vorba despre avarii. Echipele RADET sunt în teren 24 de ore din 24 și până mâine, 23 noiembrie, această situație va fi remediată în cel mai scurt timp”, transmite municipalitatea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI