28 dec. 2022 | 09:04

Dan Șucu pornește revolta în SuperLiga României. Miza este uriașă: clubul Rapid pierde patru milioane de euro

Sport
Dan Șucu pornește revolta în SuperLiga României. Miza este uriașă: clubul Rapid pierde patru milioane de euro

Dan Șucu stârnește din nou valuri în fotbalul românesc. Acționarul Rapidului nu este deloc mulțumit de modul în care se împart banii din drepturile de televizare. Omul de afaceri a calculat și susține că gruparea din Giulești ar trebui să primească încă patru milioane de euro.

Dan Șucu nemulțumit de modul în care se împart banii din drepturile TV

Dan Șucu iese din nou la atac! Acționarul Rapidului vrea o nouă „împărțeală” pentru banii din drepturile tv. Cluburile din Liga 1 primesc pentru acest contract 28,5 milioane de euro în fiecare stagiune. Banii ajung în conturile cluburilor în trei tranșe, iar sumele sunt stabilite pe criterii sportive, în funcție de clasarea în campionatul precedent și de situația din clasament de pe parcursul stagiunii curente.

„Pentru ziua de azi, pentru audiența pe care o generăm în momentul actual, valoarea drepturilor TV este normală. Dar ideea e simplă. Audiența e corectă? E ceea ce ar trebui să fie? Evident că nu este. Noi trebuie să luptăm cu toții ca să dublăm această audiență. Dublând audiența poți solicita ceva în plus.

Modul în care se împart aceste drepturi, că nu se ține cont de audiență, ci doar de performanța sportivă e fără sens! Ar trebui să fie un mix. Drepturile sunt pentru audiență, dar ele se împart doar pe bază performanței din clasament. Ele trebuie să se împartă, în cea mai mare parte, pe bază de audiență, pe bază de câtă audiență ai generat. E foarte simplu”, a declarat Dan Șucu.

Dan Șucu vrea ca Rapidul să mai primească încă patru milioane de euro din drepturile TV

Dan Șucu a calculat care este paguba clubului Rapid: patru milioane de euro. Omul de afaceri are și o propunere. Banii să ajungă la cluburi și în funcție de audiența pe care o au meciurile echipei respective.

„Anul trecut am încasat sub un milion de euro, dar conform calculelor noastre, ținând cont de audiență ar fi trebuit să încasăm undeva spre 4 milioane de euro. Banii ăia sunt în buzunarele altor cluburi, care nu generează audiență. Nu au ce căuta acolo, din punctul meu de vedere. Fără audiență înseamnă că nu ai public, adică nu ai fani. Iar fotbalul fără fani nu-și are sens.

În mod cert este o soluție să fie pay-per-view. Știm noi e că avem produsul, meciul îi aparține lui Rapid. Există înțelegeri care, din punctul nostru, ne prejudiciază, dar facem parte dintr-o comunitate. Și tot prin comunitate putem schimba aceste lucruri. Totuși, produsul ne aparține și până la urmă este treaba noastră cum găsim o soluție mai bună pentru noi.

Ne dorim ca audiența pe care o generăm să fie cu adevărat răsplătită. În mod normal, un sistem pay-per-view trebuie să funcționeze. Noi avem produsul, putem vorbi cu providerul să îl evaluăm corect”, a mai spus Dan Șucu la Fanatik.

Acționarul Rapidului nu este la prima încercare de a schimba modul în care este organizat fotbalul românesc. A spus că nu i se pare în regulă ca unele echipe să primească bani de la stat, prin autoritățile locale.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Secretul gogonelelor murate. Cum rezistă perfect peste iarnă
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro