Pe lista mâncărurilor cel mai des consumate în perioada sărbătorilor de iarnă se află și piftia. Acest fel de mâncare nu este deloc greu de gătit, însă trebuie ținut cont de câteva secrete pentru a obține un rezultat cu adevărat savuros. Află în rândurile de mai jos care este greșeala pe care o fac gospodinele când adaugă sarea în piftie.
Alături de cozonaci, sarmale, tochitură, salată de boeuf, nelipsită de pe masa de Crăciun este și piftia. Românii îndrăgesc mult acest fel de mâncare, preparat, de multe ori, pe bază de carne de porc. Pentru că alimentele de bază s-au scumpit semnificativ în ultima perioadă, gospodinele caută alternative la carnea de porc.
În articolul de astăzi îți vom explica, pas cu pas, cum poți găti piftia pe bază de carne de cocoș. Înainte de a face acest lucru, însă, să vorbim puțin despre greșelile pe care trebuie să le eviți când gătești acest preparat. Una dintre cele mai comune erori pe care le comit bucătăresele are legătură cu momentul în care se adaugă sarea în oala cu carne.
Cum să pui sare în piftie, de fapt. Cele mai experimentate gospodine recomandă să punem sare în oală chiar la începutul procesului de fierbere al cărnii. Doar așa, bucățile de carne vor avea suficient timp la dispoziție pentru a „absorbi” ingredientul. Piftia va ieși gustoasă, dacă vei ține cont de această recomandare.
Nu uita, de asemenea, să îndepărtezi spuma care se formează la suprafața lichidului, ori de câte ori este nevoie. Altfel, piftia își va pierde gustul autentic. În plus, va fi mai grasă decât de obicei. Vezi în rândurile de mai jos cum trebuie să procedezi pentru a obține cea mai bună piftie. Rețeta e simplă, iese ca în cărțile de bucate!
Ingrediente:
Mod de preparare:
Piftia poate fi servită la masă după ce lichidul s-a închegat. De obicei, durează câteva ore până când poate fi consumată. Mulți români preferă să o mănânce alături de mămăligă. Indiferent cum alegi să o servești, cu siguranță toată lumea se va ridica mulțumită de la masă. Poftă bună!