Gospodinele se pregătesc intens pentru mesele de Sărbători. Majoritatea doamnelor se gândesc deja la bucatele pe care le vor pune pe masă celor dragi. Desigur că românii preferă mai ales în această perioadă preparatele tradiționale precum: tobă, cârnați de casă, sarmale, brânzeturi și mezeluri făcute în casă sau piftia care este nelipsită. Din păcate, nu multe bucătărese știu secretul pentru o piftie gustoasă. Când trebuie să pui usturoiul în ea?
Piftia de porc este unul din preparatele care nu lipsesc de pe masa de Sărbători. Majoritatea românilor adoră să se bucure de Crăciun de bucate tradiționale precum: tobă, cârnați de casă, sarmale, chiftele și piftie.
Deși nu pare, preparatul din urmă este cel mai simplu de făcut. Este nevoie doar ca gospodinele să o facă exact cum știu de la bunici. Mai exact, bucătarii recomandă ca acestea să adauge usturoiul doar după ce carnea este total degresată.
Poți pasa acest ingredient sau îl poți tăia felii subțiri. Pentru un gust fabulos, pune usturoiul doar în zeama de carne limpede și caldă.
2 picioare de porc
rasol de porc cu şorici
1 kg carne macră porc, bucată întreagă
2-3 cepe potrivite
sare
piper boabe
1-2 căpăţâni de usturoi
Bucătarii profesioniști își doresc și un aspect deosebit, chiar dacă este vorba despre un produs cu bucăți de carne și legume tăiate neglijent la o primă vedere. Doamnele pot tăia morcovii într-un unghi special, iar pătrunjelul să fie pus direct în frunze, nu tocat.
De asemenea, este sugerat ca bucățile de carne să nu fie rupte, ci așezate frumos pe fundul recipientului. Ultimul pas după ce aranjezi frumos ingredientele solide este să pui rapid lichidul care este cald. În cazul în care ai câțiva pofticioși în familie ce nu consumă usturoi, poți să sari peste acest ingredient și să adaugi puțin hrean.