10 dec. 2022 | 20:45

Ilie Năstase îl critică dur cu cancelarul Austriei, după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen. „Este continuatorul lui Hitler”

Știri generale
Ilie Năstase îl critică dur cu cancelarul Austriei, după ce România nu a fost primită în spațiul Schengen. „Este continuatorul lui Hitler”

Ilie Năstase este foarte revoltat că România nu a fost primită în Spațiul Schengen după 11 ani de așteptare. Votul Austriei din Consiliului JAI de la Bruxelles a blocat accesul țării noastre, iar fostul jucător de tenis îl critică dur pe cancelarul acestei țări, dar și pe ministrul de interne. Comparațiile fostului sportiv sunt foarte dure.

Ilie Năstase, mesaje dure, după ce România nu a fost acceptată în Spațiul Schengen

Pe 8 decembrie s-a votat în Consiliul JAI de la Bruxelles extinderea spațiului Schengen. România și Bulgaria au fost analizate „la pachet” și nu au fost primite, în vreme ce Croația a fost acceptată, în mod suprinzător. Austria, prin ministrul de interne, a votat împotriva țării noastre, în vreme ce Olanda s-a opus Bulgariei. Refuzul a stârnit foarte multă indignare în Europa, ținând cont de faptul că țara noastră îndeplinește de multă vreme criteriile tehnice și de 11 ani este amânată.

Ilie Năstase este convins că în această situație cea mai bună variantă este una radicală.

„E urât ce se întâmplă între țările astea. Credeam că oamenii care sunt împreună de atâta timp, se ajută. Trebuie să se ajute între ei. Sunt mulți oameni care nu înțeleg treaba asta. Eu nu sunt de acord. De ce să-i pedepsim pe cei care sunt în Romania, pe privați? Trebuie să rupem relațiile diplomatice, părerea mea. Oamenii ăstia au investit în Romania, au băgat din banii lor, nu sunt banii Austriei”, a declarat Ilie Năstase, în exclusivitate pentru playsport.

Ilie Năstase îl critică dur pe cancelarul Karl Nehammer

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a fost cel care a insistat ca România să nu fie acceptată. A fost criticat chiar de președintele țării, dar a mers mai departe cu planul său. Mai multe ziare din Austria au spus că nu-și explică gestul cancelarului care este nevoit să răspundă la atacuri care vin chiar din partea unor oameni care îi susțin politicile.

„Ministrul lor e continuatorul lui Hitler, are apucături fasciste față de o țară despre care toată lumea din jurul lui spune ca a greșit. El nu înțelege asta. Totuși, să mai așteptăm. Am înțeles că se mai face o reuniune între țările europene pentru a-i convinge că au greșit. Nu-mi place atitudinea lor. Au zis că au greșit, dar că le pare rău?”, a mai spus fostul jucător de tenis.

După votul din Consiliul Jai mai multe companii din România au început să boicoteze anumite firme din Austria. Clubul CS Universitatea Craiova a anunțat că și-a mutat conturile de la o bancă din Austria care are filială în România și, în plus, nu va mai cumpăra combustibili de la benzinării deținute de companii din această țară. Și nici nu va mai face cantonamente în Austria.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro