Numai când auzi cum sfârâie apa din oala cu cartofi, îți lasă gura apă. Din tuberculi poți să prepari tot felul de mâncăruri, cu și fără carne, cu și fără sosuri, în funcție de preferințele fiecărei gospodine în parte. Ce să adaugi în oala cu cartofi pentru a fierbe de două ori mai repede. Așa vei economisi timp în bucătărie.
Cartofii sunt foarte versatili. Atât timp cât alegi tipul potrivit de tuberculi pentru felul de mâncare pe care îți dorești să îl gătești, te poți juca cu ingredientele în așa fel încât să obții rezultatul dorit. Așa se întâmplă și în cazul bucătarilor cu experiență în domeniul culinar. Trucurile pe care le descoperă vin în urma încercărilor de a manipula diverse produse.
Bucătarii au descoperit care este secretul pe care trebuie să-l pui în aplicare pentru ca tuberculii să fiarbă de două ori mai repede în apa din oală. Tot ce trebuie să faci este să introduci în lichidul cu pricina un ingredient simplu. Cel mai probabil, îl ai deja în bucătăria ta.
Pentru ca tuberculii să fiarbă mai repede, bucătarii cu experiență recomandă adăugarea în apă a unei bucăți de unt. Vei observa în scurt timp că, la suprafața apei, se va forma o peliculă. Aceasta va „forța” cartofii să fiarbă de cel puțin două ori mai repede decât de obicei. Poți să înlocuiești untul cu ulei de măsline, dacă îți place.
În rândurile de mai jos, îți vom explica, pas cu pas, cum să gătești piure de cartofi exact ca la mama acasă. Dacă vei respecta indicațiile de mai jos, mâncarea va ieși, fără doar și poate, foarte gustoasă!
Ingrediente I:
Mod de preparare I:
Ingrediente II:
Mod de preparare II:
Citește și: Ingredientul pe care trebuie sa îl pui obligatoriu în apa în care fierbi cartofii. E un truc formidabil
Piureul de cartofi se servește cât timp este foarte cald. Se mănâncă alături de friptură, sosuri sau alte garnituri ușoare.