21 nov. 2019 | 17:03

Alina Stoica, cea mai temută femeie – interlop din Spania. Ce se întâmplă acum cu ”Spaima Madridului”

Știri generale
Alina Stoica, cea mai temută femeie - interlop din Spania. Ce se întâmplă acum cu ”Spaima Madridului”

Românca supranumită „Spaima Madridului” se numește Alina Stoica și a ajuns să fie cunoscută în lumea infractorilor de peste hotare. Aceasta a devenit cea mai temută femeie-interlop din Spania, fiind originară din Galați și încetul cu încetul și-a croit un drum prin comunitatea infracțională din respectiva țară. De curând s-a aflat și că femeia și-a construit un adevărat imperiu în capitala spaniolă și că a ajuns să controleze vaste rețele ce se ocupau, printre altele, și de proxenetism.

Alina Stoica, cea mai temută femeie – interlop din Spania

Alina Stoica, cea mai temută femeie - interlop din Spania. Ce se întâmplă acum cu ”Spaima Madridului”

Românca originară din Galați a ajuns să fie temută în comunitățile infracționale de peste hotare

Alina Stoica a ajuns să capete o asemenea poreclă și după ce s-a ocupat de proxenetism. A fost trimisă în judecată din luna martie, în 2019, și deține în prezent un real imperiu în Madrid, capitala Spaniei, locul în care și-ar fi cunoscut și fostul soț. Aceasta a rămas însă văduvă, iar după trecerea în neființă a bărbatului, a început să se ocupe de afacerile acestuia. „Spaima Madridului” a ajuns să aibă în subordine sute de interlopi, pe care ajungea să-i instruiască chiar ea.

Vasta rețea pe care o conducea i-a adus și renumele, alături de porecla de „Regina de la Madrid”, iar femeia a fost condamnată definitiv la 8 ani de închisoare, de către un tribunal din capitala Spaniei. Mai mult, românca este acuzată și de proxenetism, dar și de șantaj sau de faptul că a amenințat câteva persoane. Procurorii însărcinați să se ocupe de cazul său au solicitat chiar o pedeapsă mult mai mare, de 11 ani și 10 luni de închisoare. Judecătorii au fost mai indulgenți cu românca, pentru că i-au pronunțat o sentință mai mică cu câțiva ani.

Alina Stoica ajunsese să controleze rețeaua vastă de proxenetism și i-au picat drept victime zeci de românce. Acestea erau obligate să se prostitueze și să i se supună „Spaimei Madridului”, sub amenințarea torturii. De asemenea, le punea pe acestea să îi achite o taxă de protecție, altfel urma să le tortureze până la moarte. „Eu sunt legea pe străzile astea”, le-ar fi spus românca, potrivit adevărul.ro.