Românii, lideri europeni la traficul de carne vie: mii de minore române, vândute în Europa

Românii, lideri europeni la traficul de carne vie: mii de minore române, vândute în Europa

România are mult probleme importante care țin de condițiile de trai ale oamenilor. Nu te-ai aștepta însă să fim lideri în Europa în domeniul traficului de carne vie, a ”exportului” de minore pentru prostituție dincolo de graniță.

O investigație a celor de la Știrile Pro TV a atras atenția condițiilor de trai deplorabile ale multor românce care pleacă din țară cu speranța de a face niște bani, doar pentru a ajunge să facă parte din cercuri de trafic de carne vie. ”Am trecut fără probleme frontiera, deși eram minoră și părinții habar nu aveau că părăsesc România.”, declară la unison mai multe tinere care au ajuns să se prostitueze în occident.

Ne-am obișnuit deja să ocupăm locuri codașe în Europa în ceea ce privește veniturile, condițiile de trai și combaterea corupției. Fenomenul care șochează întregul continent este însă popularitatea traficului de carne vie. Suntem campioni europeni la traficul de persoane, poate una dintre cele mai dureroase statistici în ceea ce privește țara noastră. Faptul că multe dintre ele sunt minore, păcălite și constrânse să își vândă trupul peste hotare, e și mai dureros.

Ca să înțelegi mai bine amploarea fenomenului și rolul românilor în acest joc, ține minte un singur număr. Șapte din zece tinere ca ajung să fie exploatate în Europa de rețelele transfrontaliere provin din România. Această valoarea a fost confirmată de Eurojust și Europol. Chiar dacă este macabru, nu e niciun dubiu legat de faptul că două treimi dintre victimele traficului de persoane înregistrat în țările Uniuniunii Europene sunt livrate de noi, din țară.

La prima vedere, cele mai multe fac asta de bunăvoie. În realitate însă, sunt controlate atent și terorizate în permanență. ”Nu ai curajul să vorbești cu nimeni, acolo, te simți a nimănui și chiar dacă tu râzi, râzi ca să te vadă clienții!”, spune o tânără. ”Mi-a luat banii, m-a violat și m-a lăsat într-o pădure”, a adăugat alta. Această piață neagră valorează câteva sute de milioane de euro și este puțin probabil să se pondereze la un moment dat, mai ales când româncele sunt cele mai prolifice din Europa.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI