Pare unul dintre cele mai simple preparate culinare, la care nici persoanele fără experiență în bucătărie nu ar avea cum să dea greș. Cu toate astea, celebra garnitură are secretele sale. Află când se pun cartofii pentru prăjit în tigaie, de fapt. Detaliul de care multe gospodine nu țin cont.
Ar mai putea avea banalii cartofi prăjii vreun secret de descoperit? Da! Oricât de ușor sunt de preparat, la prima vedere, poți da greș în timpul preparării, dacă nu ții cont de câteva detalii foarte importante.
Chiar și cele mai iscusite gospodine mai dau greș uneori, când fac cartofi prăjți la tigaie.
Dacă îți dorești rezultate ca la carte, primul pas este să alegi cartofii potriviți. Soiurile recomandate sunt cele albe și roșii. Folosește doar cartofi tari, cu suprafața netedă și de dimensiuni similare. Astfel te vei asigura că se prăjesc uniform.
Foarte important este momentul în care pui cartofii pentru prăjit în tigaie. După ce au fost curățați și tăiați, ține-i timp de o oră într-o oală cu apă rece. Acest pas este important pentru a îndepărta amidonul din componența cartofilor.
Amidonul este cel din cauza căruia cartofii nu se rumenesc și ies moi, nu crocanți. Cu cât sunt mai proaspeți, cu atât trebuie să îi ții în apă mai mult timp. Dacă te grăbești, trece-i măcar sub un jet de apă rece.
Apoi, cartofii trebuie uscați cu simț de răspundere. Scurge apa în care au stat și întinde-i apoi pe un prosop de hârtie curat. Dacă nu sunt complet uscați, nu se vor prăji cum trebuie.
După aproximativ 15, până la 20 de minute de stat la aer, sunt gata de pus în tigaia încinsă, în care ai turnat o cantitate generoasă de ulei. Se recomandă să folosești un vas subțire, cu acoperire non aderentă sau una clasică, din oțel sau fontă, dar să fie cu fundul gros.
Pentru cele mai bune rezutate, prăjește o cantitate mică de cartofi, astfel încât să formezi un singur strat în tigaie. Nu întoarce cartofii la fiecare două minute, ci doar după ce apare crusta.