Cartofii prăjiți s-au întărit? Trucul care te ajută să îi reîncălzești ca să fie din nou moi și gustoși

Cartofii prăjiți s-au întărit? Trucul care te ajută să îi reîncălzești ca să fie din nou moi și gustoși
Ce faci daca s-au intarit cartofii prajiti

Cui nu îi plac cartofii prăjiți? Indiferent că îi preferi cu brânză rasă deasupra, ketchup, muștar, sos de usturoi sau lângă o friptură suculentă, un burger delicios sau o salată de varză, cartofii prăjiți reprezintă întotdeauna o idee bună de snack. Cu toate acestea, ce se întâmplă dacă se întăresc și nu te mai poți bucura de savoarea lor? Trucul genial care le redă prospețimea.

Trucul care te ajută să reîncălzești cartofii prăjiți care s-au uscat

Datorită faptului că este o legumă atât de versatilă, cartoful poate fi savurat fie fiert, copt sau prăjit. Ți s-a făcut poftă de o porție de cartofi prăjiți și îți este lene să dai comandă sau să pleci la restaurant, motiv pentru care preferi să îi prepari chiar tu, în intimitatea propriei bucătării.

Cartofii prăjiți reprezintă preparatul favorit al multor oameni. Pe cât sunt de gustoși, pe atât pot fi de periculoși, dacă sunt consumați în exces, în fiecare zi, în cantități mari.

Se poate întâmpla, uneori, să gătești un ceaun întreg, atunci când îți vin prietenii și familia în vizită. Ce te faci cu acele porții rămase?

Dacă minunații cartofi se usucă și vrei să le redai gustul de odinioară, nu te îngrijora. Gospodinele au descoperit cel mai tare truc ce te va ajuta să refaci cartofii buni și crocanți.

Trucul pentru cei mai buni cartofi prăjiți

Indicat ar fi să prepari cartofii la friteuză. Acest aparat îți va permite să reîncălzești o cantitate considerabilă de cartofi prăjiți, astfel încât aceștia să fie din nou fragezi și crocanți.

Tot ce trebuie să faceți este să pui cartofii în friteuză, peste care vei turna ulei clocotit la o temperatură de 180-190ºC, timp de 3 – 4 secunde. După aceea, ridici coșul și scurgi bine de tot excesul de ulei.

În cazul în care nu ai o friteuză la îndemână, poți să iei o tigaie lată, în care vei turna un strat subțire de ulei de floarea soarelui.

Apoi, torni câțiva cartofi în tigaie și îi ții pe aragaz, timp de 2 sau 3 minute, după ce te-ai asigurat că uleiul s-a încins. Gospodinele te sfătuiesc să nu înghesui cartofii pentru a preveni formarea aburului, ci aranjați-le într-un singur strat.