Secretul celui mai pufos chec de ciocolată nu este vreun ingredient secret. Asul din mâneca celor mai iscusite gospodine este, de fapt, cantitatea de făină pe care o adaugă în compoziție. De acum înainte, dacă vei aplica recomandările din rândurile de mai jos, îți vei putea răsfăța familia și musafirii cu un desert delicios, făcut ca la mama acasă.
Delicios, pufos, cremos, aromat, parfumat, un adevărat răsfăț pentru papilele gustative ce ne trezete și cele mai frumoase amintiri din copilărie. Sunt doar câteva dintre cuvintele ce pot descrie unul dintre cele mai iubite deserturi ale românilor: checul.
Dacă vrei să prepari și tu chec de ciocolată fără să ai vreo emoție că ai putea da greș, merită să încerci măcar o dată rețeta din rândurile de mai jos.
Secretul celui mai pufos chec de ciocolată a fost dezvăluit recent pe o platformă de social media, rețeta făcând furori în rândul internauților.
Pentru a-l prepara, vei avea nevoie de ingredientele din lista de mai jos:
Primul pas este topirea ciocolatei cu două linguri de apă, unt și zahăr. După ce devine lichidă, se adaugă gălbenușurile de la ouă și cele trei linguri de făină – nu mai mult, căci acesta este secretul unul blat pufos. Amestecă bine până la omogenizare.
Separat, vei bate albușurile de la cele patru ouă cu un praf de sare până vei obține o spumă pe care apoi o vei adăuga în aluat, încorporând-o folosind o spatulă de silicon.
Amestecul obținut se toarnă într-o tavă de copt, cu diametrul de 22×24 cm, care a fost, în prealabil, unsă cu unt. Tava se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și se lasă în jur de 25 de minute. După acest interval, se face testul cu scobitoarea. Dacă aceasta iese uscată, checul este gata și poate fi scos de la căldură.
Așteaptă până ajunge la temperatura camerei înainte de a-l servi. Îl poți decora cu fulgi de ciocolată și frunze de mentă.