02 nov. 2022 | 11:30

Ce poţi face cu 3 ouă, o portocală şi nişte făină. E desertul lunii noiembrie: se face rapid şi cu ingrediente ieftine

Utile
Ce poţi face cu 3 ouă, o portocală şi nişte făină. E desertul lunii noiembrie: se face rapid şi cu ingrediente ieftine
Rețetă simplă pentru prăjituri: trebuie să o faci în noiembrie

Gospodinele caută soluții rapide și ieftine pentru pofticioșii familiei, iar acum specialiștii au venit cu un desert extrem de simplu pentru toate doamnele. Ai nevoie doar de 3 ouă, o portocală și puțină făină. Deși mulți bucătari au fost reticenți în privința rețetei, cei care au încercat-o au mărturisit că este excelentă. De asemenea, mămicile cu un program încărcat au mărturisit că este perfectă.

Rețetă simplă pentru gospodine: 3 ouă, o portocală şi nişte făină

Majoritatea gospodinelor caută rețete simple și ieftine în această perioadă. Cei mai mulți pofticioși preferă dulciurile făcute în casă, iar doamnele se gândesc mereu la cum să le facă mai mult pe plac. Multe dintre ele au în vedere și timpul pe care trebuie să îl petreacă în bucătărie.

Acesta trebuie să fie pe cât se poate de scurt pentru că au multe activități de făcut în locuință. Deși unele bucătărese de duminică au crezut că nu există un desert care să se facă rapid, rețeta de astăzi demonstrează că nimic nu este imposibil.

Ai nevoie de puține ingrediente, nu este nevoie să faci o nouă listă de cumpărături și reușești să îi bucuri și pe cei mici cu o prăjitură perfectă pentru noul anotimp.

  • Ingrediente

Pentru aluat:

3 ouă întregi
200 de grame de făină ’00
200 de grame de zahăr
4 linguri de lapte
Coaja rasă a unei portocale
1 plic praf de copt
1/2 pahar de ulei de semințe

Pentru crema de portocale:

1 gălbenus de ou
400 ml suc de portocale proaspăt stors
140 de grame de zahăr
50 gr de făină „00”.

Ce trebuie să faci: pas cu pas

Pașii pentru această prăjitură sunt foarte simpli. Trebuie să acorzi atenție blatului ca să aibă o textură potrivită, iar mai apoi să îl ții maximum 40 de minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.

Nu uita să lași prăjitura să se răcească înainte să o acoperi cu zahăr pudră. În cazul în care vrei să pregătești ceva mai complicat, poți să îi adaugi o cremă de vanilie peste sau câteva decorații din ciocolată neagră.

1. Aluat: bate ouăle cu zaharul, apoi adaugă toate ingredientele. Făină, lapte, coajă de portocală, drojdie și ulei. Se toarnă amestecul într-o formă unsă cu unt și se coace la 180 de grade Celsius timp de 35-40 de minute.
2. Crema: se bate gălbenușul cu zaharul si apoi se adaugă sucul de portocale. Se adaugă și făina și se aduce totul la foc să se îngroașe. Apoi se lasă să se răceasca complet.
3. Umpleți tortul și decorați cu zahăr pudră.