13 nov. 2022 | 14:37

Ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă. Faci o mare greșeală așa

Utile
Ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă. Faci o mare greșeală așa
Când vine vorba de praparatele culinare, chiar tradiționale, ciorbele sunt în top.

Când vine vorba de praparatele culinare, chiar tradiționale, ciorbele sunt în top. Dar, ca să ne iasă o ciorbă bună, de multe ori folosim și ingredientele care nu au ce căuta în preparat. Majoritatea gospodinelor știu acest secret, dar e bine de știut, pentru a nu face greșeli. Așa că hai să aflăm împreună care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Care sunt ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă

Orice legumă poate fi folosită în ciorbă, dar dacă nu faceți una foarte delicată,ar fi de evitat, de exemplu, salata. Unele legume au o aromă puternică, așa că s-ar putea să vă placă să le folosiți, dar cu moderație. Pentru unii, păstârnacul se încadrează în această categorie, ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Alții spun că, de exemplu, sfecla roșie ar fi singura legumă pe care nu ar pune-o într-o ciorbă normală, în rest toate sunt binevenite. Sfecla roșie este principala legumă din „Borscht”, o supă ucraineană clasică.

Alte recomandări spun că leușteanul ar fi de preferat să nu fie pus în ciorbă, sau supe. Nu este recomandat, datorită conținutului mare de quercetină. Deci această legumă face parte din ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Mai multă aromă în ciorbă, dar nu cu sare multă

Un alt element care face parte din ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă, este sarea. Deși ne place mâncarea ceva mai sărată, când vine vorba de ciorbă, bucătarii spun că nu ar fi de preferat. Mai multă aromă de legume este egală cu o ciorbă mai gustoasă.

Dacă adăugați o grămadă de legume într-o oală, o umpleți cu apă, adăugați câteva ierburi împreună cu puțină sare și piper, veți obține o ciorbă corectă sau medie.

Dacă folosești un bulion de legume bun în loc de apă, aceasta are deja multă aromă. Deci, nu trebuie să fierbi prea mult legumele pentru a obține mai multă.

Stocul de legume este una dintre cele mai ieftine și mai ușoare modalități de a adăuga aromă la o mulțime de feluri de mâncare. Îl puteți face cu resturile de legume.

Ceapa, vârfurile de la praz, resturile de la morcovi și sfeclă, tulpinile de la ciuperci, frunzele tari de la anghinare și capetele fibroase de la sparanghel, toate dau savoare.

Cu alte cuvinte, puteți folosi toate chestiile pe care în mod normal le aruncați la gunoi. O puteți face și cu legume proaspete, dar de ce să aruncați aroma?

Nici stocul nu este doar pentru supă. Îl puteți folosi pentru a da savoare orezului și mămăligă, pentru a fierbe legume, pentru a face risotto, pentru a găti orice cereale ca garnitură, pentru a fierbe cartofi, cam oriunde aveți nevoie de lichid la gătit și vreți să adăugați și un plus de aromă.

În cele ce urmează, vă propunem și o rețetă simplă de supă de legume:

Ingrediente

  • 500 de grame de o legumă la alegere (sparanghel, broccoli, dovlecel, dovleac, morcovi etc.) deja curățată
  • 250 de grame de cartofi (ok, un cartof mediu)
  • O ceapă mică sau o jumătate de ceapă medie, sau câteva cepe de șalotă, sau o bucată de praz, sau o ceapă verde, sau un cățel de usturoi, orice…
  • Apă, sau bulion de legume, sau bulion de carne.
  • Puțină grăsime (ulei, untură, pancetta, slănină strecurată…)
  • Sare și piper după gust.

Mod de preparare

Tăiați ceapa sau orice altceva folosiți destul de subțire. Dacă ați optat pentru ceapă verde, rezervați partea verde. Tăiați în cubulețe leguma principală, dar și cartoful. Turnați într-o oală o lingură de grăsime de gătit sau o bucată de bacon pe care ați tăiat-o fin. Încălziți oala și topiți grăsimea.

Adăugați ceapa și legumele și rumeniți-le până se înmoaie. Acum adăugați cartoful și lichidul. Adăugați sare și puțin piper. Dacă folosiți un bulion, acesta poate fi deja sărat, așa că țineți cont de acest lucru.

Dacă aveți doar apă, luați în considerare folosirea unei jumătăți de cub de bulion, de carne sau de legume. Cât de mult lichid folosiți depinde de cât de densă doriți să fie supa finală, nu uitați că puteți oricând să adăugați lichid suplimentar dacă supa tinde să devină prea groasă, sau să fierbeți mai mult timp dacă este prea subțire.

Fierbeți la foc mic până când totul se înmoaie. Folosiți un blender pentru a transforma supa într-o cremă, sau un piure pentru a o lăsa puțin mai granulată, apoi mai fierbeți încă 5-10 minute și verificați dacă este sărată. Serviți fierbinte cu pâine alături, sau adăugați paste sau orez și fierbeți-le până când sunt al dente, sau de asemenea fierbeți orezul sau pastele într-o oală și adăugați-le odată făcute.

Poftă bună! și nu uitați de ingredientele care nu au ce să caute în ciorbă.

Parteneri
Ce monedă trebuie să ai în buzunar, în noaptea de Revelion. Îți va aduce noroc
Redactia.ro
„Am dormit prin trenuri!” Cum a trecut actorul Marian Râlea peste dramele care i-au zguduit viața: „Teatrul m-a salvat”
Click.ro
VIDEO „Mă prăbușesc, am fost lovit”. Ultimele cuvinte ale pilotului elicopterului rus doborât de o dronă navală ucraineană în Marea Nea
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Blestemul piesei 'Ești iubibilă', a trupei Taxi. Cuplurile de vedete din videoclip s-au despărțit unul după altul!
Unica.ro
La ce s-au uitat românii la TV. Cine a câștigat bătălia audiențelor
EVZ.ro
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Spynews
Călin Georgescu are interzis la prezidențiale. Cine vrea să-l elimine: Sunt persoane foarte puternice
Capital.ro
Ștefan Bănică și Lavinia Pîrva și-au transformat total vila de 1 milion de euro: living primitor, pian, curte spațioasă, piscină și asta nu e tot. Detaliul fabulos care se vede în imagini
Avantaje
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Mediaflux
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Spynews.ro
Ce reacție a avut Daniel Dumitrache (Țuki Măcelaru) după ce a ratat victoria în finala Chefi la cuțite. Ce mesaj a transmis
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro