08 nov. 2022 | 10:07

Ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite. Ce truc au, de fapt

Diverse
Ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite. Ce truc au, de fapt
Ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite

Rețeta românească o știm deja prea bine, ne-am obișnuit și cu varianta pufoasă a americanilor. Dacă nu vrei să renunți la celebrul desert, dar îți dorești să îl redescoperi într-o formulă diferită, am găsit soluția. Află care este ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite.

Ce folosesc rușii pentru clătite

Gastronomia rusească se intersectează destul de des cu cea românească, mai ales în cazul preparatelor specifice din zona Moldovei. O rețetă mai puțin cunoscută este cea de clătite. Dacă adori acest desert clasic și gustos, dar simți nevoia unei schimbări, dacă vrei să descoperi o nouă variantă în care să le prepari și savurezi, nu trebuie decât să urmezi pașii descriși în rândurile de mai jos.

La prima vedere, lista ingredientelor și modul de preparare sunt aproape identice celor din rețeta clasică cu care am crescut și ne-am obișnuit, însă diferența uriașă o face un singur „secret” folosit de ruși pentru clătite.

Ingrediente clătite:

  • o jumătate de litru de lapte (500 de mililitri)
  • trei ouă
  • 300 de grame de făină
  • un praf de sare
  • o lingură de zahăr – opțional, în funcție de preferințe și restricții alimentare
  • trei linguri de ulei
  • 50 de grame de unt pentru prăjit
  • smântână

Mod de preparare

Odată pregătite ingredientele pentru clătite rusești, nu trebuie decât să bați bine ouăle cu uleiul, praful de sare și cu zahărul – dacă vrei să îl adaugi în compoziție – folosind un mixer, timp de două sau trei minute, până ve obține un amestestec spumos. După această etapă, se toarnă laptele, apoi făina.

La final, aluatul pentru clătite ar trebui să fie dens, dar curgă ușor, astfel încât să se întindă cu ușurință în tigaie când va fi pus pe foc.

Folosind o tigaie cu suprafață antiaderentă pe care ai uns-o înainte cu puțin unt, prăjește pe rând clătitele. Ai grijă să le lași la rumenit câte 60-70 de secunde pe fiecare parte, la foc mediu sau până când observi că încep să se închidă la culoare.

Ingredientul secret folosit de ruși la clătite se adaugă chiar înainte de a fi servite invitaților. Pe lângă gemul sau dulceața cu care suntem și noi obișnuiți să le consumăm, aceștia pun și o lingură de smântână ce nu va face decât să amplifice aromele senzaționale ale acestui desert.

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Șoferii nu știu cum să reacționeze. Semnul de circulație care îi încurcă rău
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”