Rețeta românească o știm deja prea bine, ne-am obișnuit și cu varianta pufoasă a americanilor. Dacă nu vrei să renunți la celebrul desert, dar îți dorești să îl redescoperi într-o formulă diferită, am găsit soluția. Află care este ingredientul secret pe care îl folosesc rușii pentru clătite.
Gastronomia rusească se intersectează destul de des cu cea românească, mai ales în cazul preparatelor specifice din zona Moldovei. O rețetă mai puțin cunoscută este cea de clătite. Dacă adori acest desert clasic și gustos, dar simți nevoia unei schimbări, dacă vrei să descoperi o nouă variantă în care să le prepari și savurezi, nu trebuie decât să urmezi pașii descriși în rândurile de mai jos.
La prima vedere, lista ingredientelor și modul de preparare sunt aproape identice celor din rețeta clasică cu care am crescut și ne-am obișnuit, însă diferența uriașă o face un singur „secret” folosit de ruși pentru clătite.
Ingrediente clătite:
Odată pregătite ingredientele pentru clătite rusești, nu trebuie decât să bați bine ouăle cu uleiul, praful de sare și cu zahărul – dacă vrei să îl adaugi în compoziție – folosind un mixer, timp de două sau trei minute, până ve obține un amestestec spumos. După această etapă, se toarnă laptele, apoi făina.
La final, aluatul pentru clătite ar trebui să fie dens, dar curgă ușor, astfel încât să se întindă cu ușurință în tigaie când va fi pus pe foc.
Folosind o tigaie cu suprafață antiaderentă pe care ai uns-o înainte cu puțin unt, prăjește pe rând clătitele. Ai grijă să le lași la rumenit câte 60-70 de secunde pe fiecare parte, la foc mediu sau până când observi că încep să se închidă la culoare.
Ingredientul secret folosit de ruși la clătite se adaugă chiar înainte de a fi servite invitaților. Pe lângă gemul sau dulceața cu care suntem și noi obișnuiți să le consumăm, aceștia pun și o lingură de smântână ce nu va face decât să amplifice aromele senzaționale ale acestui desert.