Trucul prin care clătitele nu se vor mai întări dacă se răcesc. Secretul care te va ajuta de acum înainte

Trucul prin care clătitele nu se vor mai întări dacă se răcesc. Secretul care te va ajuta de acum înainte
Trucul prin care clătitele nu se vor mai întări dacă se răcesc.

Care este trucul prin care clătitele nu se mai întăresc atunci când se răcesc. Acest secret te va ajuta să menții prospețimea acestui desert preferat pentru cât mai mult timp.

Trucul prin care clătitele nu se vor mai întări dacă se răcesc

Clătitele sunt desert preferat atât de copii, cât și de adulți. Însă deși se prepară ușor, tot la fel de ușor se și întăresc atunci când se răcesc. Însă pentru a le face să rămână pufoase și atunci când se răcesc, trebuie să ții cont de niște sfaturi. Astfel, poți consuma clătitele chiar și a doua zi de la preparare.

Pentru a menține clătitele calde, o dată ce le-ai pregătit, o variantă este să le pui una peste alta pe o farfurie așezată peste o oală cu apă clocotită și acoperită cu folie de aluminiu. În cazul celor pe care le-ai cumpărat deja ambalate, acestea se pot încălzi separat, într-o tigaie la foc mic, cu puțin unt. Dacă întâmpini probleme la îndepărtarea lor, poți să le pui pe o farfurie peste o oală cu apă clocotită.

Clătitele au nevoie de o tigaie antiaderentă, care nu lipește aluatul. Sau le poți băga pentru câteva minute în cuptor. Apoi, ele se acoperă cu folie de aluminiu, pentru a nu se se usuca și pentru a le putea menține calde mai mult timp.

Ai mare grijă și la greșelile pe care le poți face atunci când prepari aluatul pentru clătite, iar una dintre ele este folosirea mixerului electric. Deși este adevărat că varianta este mai rapidă, asta nu va ajuta în ce privește obținerea texturii care trebuie, una care nu trebuie să fie nicidecum groasă, întrucât clătitele se vor coace mai greu. Este mai indicat, prin urmare, să folosești un tel, pentru a amesteca aluatul.

Specialiștii mai indică și ca aluatul de clătite să fie lăsat la frigider pentru cel puțin o oră. Astfel, clătitele vor ieși perfect în tigaie, făina din aluat se încorporează suficient, iar clătitele vor ieși fragede și pufoase.

Clătite de post

Clătitele pufoase pot fi și de post, înlocuindu-se laptele și ouăle, cu ingrediente recomandate în rețeta de mai jos:

  • 1 cană apă minerală carbogazoasă ( folosită în locul laptelui)
  • o cană de făină
  • 1 lingură de zahăr (opțional)
  • 50 de ml ulei
  • zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de prepare

Primul pas în prepararea clătitelor este să amesteci într-un vas zahărul, făina și și zahărul vanilat. Se adaugă apoi apa minerală și uleiul, amestecând cu telul, pentru a nu se forma cocoloașe.

Aluatul se verifică din punct de vedere al consistenței: el nu trebuie să fie nici prea subțire și nici prea gros. Se toarnă aluatul în tigaie cu un polonic sau cu o ceașcă, se coace pe ambele părți, apoi se adaugă umplutura dorită.

Urmăriți Playtech.ro și pe