05 nov. 2022 | 18:38

De ce să nu mai arunci zeama de la castraveţii muraţi. E un mare ajutor în bucătărie, sigur nu te-ai gândit la asta

Utile
De ce să nu mai arunci zeama de la castraveţii muraţi. E un mare ajutor în bucătărie, sigur nu te-ai gândit la asta
Ce poti sa faci cu zeama de la castravetii murati

Zeama de la castraveții murați este de mare ajutor în bucătărie, de aceea nu trebuie să o arunci. Din păcate, puțini români știu la ce ar trebui să o folosească. Dacă nu îți place să o savurezi ca atare, include băutura într-o mulțime de combinații. Moarea este excelentă pentru a mura alte legume precum ceapă, usturoi, morcovi, ardei gras etc, iar asta nu este tot.

Nu mai arunca zeama de la castraveţii muraţi

Roșiile, varza, sfecla și gogoșarii puși la borcan sub formă de murături sunt o adevărată farmacie pentru sănătate. Datorită conservării lor, legumele îşi păstrează vitaminele şi chiar dobândesc ceva mai multe proprietăţi medicinale, spun nutriționiștii. Poate cea mai iubită garnitură pentru mâncărurile noastre preferate sunt castraveții murați. Mulți români aruncă zeama lor, fără să știe ce mare greșeală fac.

Există numeroase rețete în care poți utiliza zeama castraveților murați, așa că ar trebuie să te gândești de două ori înainte de a o arunca la ghena de gunoi. Această băutură este un excelent aditiv pentru carne. Folosită ca marinată pentru cotlet sau friptură, va frăgezi bucățile de carne.

Truc fabulos pentru rețete delicioase

Cum spuneam, zeama va frăgezi carnea pentru friptură. Tot ce trebuie să faci este să înmoi bucățile de pui sau porc în acest suc natural și să le lași aproximativ 30 de minute, înainte de a le băga la cuptor. Condimentează carnea apoi, așaz-o în tavă și pune-o la foc mediu. Gustul fripturii va fi deosebit, iar carnea, extrem de fragedă.

Dacă nu ai reușit să mănânci toate pastele pe care le-ai preparat și ai pus restul la frigider, pentru următoarea masă toarnă câteva linguri de zeamă de la castraveții murați peste ele. Aroma și aspectul vor fi apetisante.

Poate fi de mare ajutor la curățenia în bucătărie

De asemenea, zeama de la castraveții murați merge turnată în apa în care fierbi cartofii (îi transformă pe loc într-o delicatesă) sau adăugată în sosul barbeque, pentru un plus de savoare. Pasta va căpăta un gust acrișor și foarte gustos. O altă idee ar fi să folosești moarea ca oțet în salate.

Totodată, poți marina carnea sau peștele cu saramura de la castraveți. Pentru o notă aparte, folosește zeama pentru cocktail Bloody Mary ori pune un strop la hummusul făcut în casă. Separat, dacă nu vrei să o consumi, poți curăța tigăile din cupru cu ea.

Această zeamă naturală poate fi utilizată chiar și la conservarea altor legume sănătoase. De preferat, folosește-o la păstrarea cepei, a usturoiului sau a roșiilor. Pentru o minunăție culinară, adaugă condimentele tale preferate și câteva fire de mărar. Va fi o bunătate!

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Două vedete au trișat la Asia Express. Totul a fost filmat și dat la TV
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Plata cu cardul. Se dau banii înapoi. Anunț pentru românii care plătesc mereu cu cardul bancar
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
TRUMP scoate ATU-UL campaniei! ÎNTÂLNIREA surpriză care îl va ÎNFURIA pe PUTIN
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro