Secretul castraveților murați picanți. Cum poți prepara rapid și simplu legume murate picante. Vei avea nevoie doar de ingredientele de bază, un vas încăpător și un recipient din bucătărie, pe care să îl poți manevra cu ușurință. Află în rândurile de mai jos ce trebuie să pui în oală, înainte să adaugi legumele.
Castraveții murați sunt o garnitură perfectă pentru multe feluri de mâncare. De obicei, gospodinele care pun castraveții la murat nu folosesc condimente pentru a pipera legumele. Dacă vrei să încerci o rețetă nouă însă, castraveții murați picanți reprezintă alegerea potrivită. Te vor încânta cu adevărat!
Pentru a prepara murături picante nu ai nevoie de foarte multe ingrediente. Este important să alegi tipul potrivit de castraveți, pentru ca legumele să iasă crocante la final. În cazul murăturilor, cel mai recomandat este să folosești oțet alb, indiferent de modul în care le gătești.
Unele gospodine nu folosesc zahăr în murături. Cele mai experimentate bucătărese spun, însă, că zahărul, precum și sarea ajută la atenuarea gustului prea iute. Din acest motiv, este bine să nu uiți să adaugi zahăr când prepari prima dată castraveți murați picanți.
Restul ingredientelor, adică verdețurile și condimentele pentru murături, nu ar trebui ignorate. Fie că le procuri din grădină, fie că le cumperi de la magazin, nu te poți lipsi de ele. Produsele de acest fel reprezintă, practic, coloana vertebrală a murăturilor. Fără ele, castraveții nu ar mai avea același gust aromat.
Pentru a prepara castraveți murați picanți rapid, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Înainte de a pune castraveții la murat, este foarte important să fii atent(ă) la ce introduci în oală. Saramura, în cazul murăturilor picante, se prepară pe bază de apă, oțet, zahăr și sare. Pune toate aceste ingrediente într-un vas încăpător și amestecă-le până când zahărul și sarea s-au dizolvat complet. Apoi, adaugă fulgii de ardei roșu, condimentele pentru murături, usturoiul și mărarul.
După ce ai pus saramura în oală, adaugă castraveții, tăiați în jumătate. Amestecă-i în compoziția obținută anterior și asigură-te că sunt bine acoperiți de lichid. Nu trebuie să-i lași foarte multă vreme în saramură, ci aproximativ 30 de minute.
Depozitează castraveții picanți într-un recipient, în funcție de preferințele tale. După ce ai introdus castraveții într-un vas sau borcan, adaugă și mărarul și compoziția obținută în oală, până la umplerea recipientului. Acest tip de murătură se prepară, de regulă, când nu ai foarte mult timp la dispoziție. Legumele trebuie lăsate la frigider, acoperite, timp de zece zile.
După aproximativ zece zile, castraveții picanți pot fi consumați ca garnitură alături de alte feluri de mâncare sau pot fi gătiți în diverse forme. Legumele picante rezistă la frigider timp de o lună de zile.