Zona superbă din România care a fost aproape abandonată. Mii de turiști din toate colțurile țării obișnuiau să ia cu asalt stațiunile din regiune. În perioada vacanțelor, cazările erau 100% ocupate. Acum, obiectivele montane consacrate ce reprezentau cândva porți deschise spre înălțimi se înfundă în uitare.
Începând din secolul al XIX-lea, economia orașelor din Valea Jiului, Hunedoara, a fost susținută de activitatea de minerit. Autoritățile locale au încercat să facă o tranziție spre zona turismului. Peisajele de aici sunt cu adevărat încântătoare, astfel că politicienii s-au gândit să introducă o serie de facilități pentru vizitatori, care să stimuleze situația economică a regiunii.
La Pasul Vulcan a fost instalată o telegondolă. În Vârful Straja se poate ajunge cu telescaunul. Tot un teleferic cu scaune pentru transportul persoanelor a fost amplasat și în zona turistică Parâng. Numai că toate acestea se află pe lista eșecurilor autorităților locale.
Valea Jiului, cu toate frumusețile sale absolute, zac acum în uitare. Foarte mic este numărul românilor care decid să-și petreacă vacanțele sau concediile în regiune. Asta în ciuda faptului că resursele aici sunt nelimitate. Peisajele sunt de vis, indiferent de sezon. Cadrul natural de poveste rămâne, fără doar și poate, întipărit pe retina tuturor vizitatorilor.
Frumusețile ecologice și sălbatice din Valea Jiului par intacte. Priveliștile asupra orașelor se împletesc cu natura într-o manieră cu adevărat impozantă. Viața românilor din regiune a rămas parcă nealterată de construcțiile turistice ale vremii. Masivele Parâng, Retezat şi Vâlcan și numeroasele locuri de agrement trezesc admirația și interesul vizitatorilor.
Trebuie să ajungi și tu, cel puțin o dată în viață, în Valea Jiului. În continuare, îți vom prezenta cele mai importante și spectaculoase atracții turistice din zonă. Nu vei regreta dacă le vei vizita următoarea dată când îți vei planifica o vacanță.