16 nov. 2019 | 13:27

Un profesor din Marea Britanie ia atitudine în problematica țigărilor electronice. Ce spune despre vapat

News
Un profesor din Marea Britanie ia atitudine în problematica țigărilor electronice. Ce spune despre vapat
Cât de periculoase sunt țigările electronice din punctul de vedere al unui profesor din Marea Britanie

De când au apărut țigările electronice pe piață și au început să devină din ce în ce mai populare în rândul oamenilor, s-a pus de nenumărate ori problema despre cât de nocive ar fi acestea în comparație cu cele clasice. Ei bine, Linda Bauld, profesor la Institutul Usher din Marea Britanie, a luat atitudine în problematica țigărilor electronice și a spus că în ciuda faptului că utilizarea acestor țigări nu este sigură, este mult mai puțin nocivă decât fumatul.

Cât de nocive sunt țigările electronice din punctul de vedere al unui profesor din Marea Britanie: ”Utilizarea lor nu este sigură, dar este mult mai puțin nocivă decât fumatul”

Țigările clasice vs. țigările electronice. Care sunt mai nocive?

Țigările clasice vs. țigările electronice. Care sunt mai nocive?

Vapatul nu este sigur, sunt foarte puţine lucruri în viaţă care sunt complet sigure (…), dar folosirea ţigărilor electronice este substanţial mai puţin nocivă decât fumatul”, a declarat Linda Bauld, profesor la Institutul Usher din cadrul Colegiului de Medicină al Universităţii din Edinburgh.

Cât despre faptul că mulți americani mor din cauza utilizării țigărilor electronice, Linda Bauld, crede că acest lucru se întâmpla din cauza lipsei unei reglementări dar și din cauza comerțului ilicit. În opinia sa, cazurile de leziuni pulmonare şi deces au fost provocate de “produse contaminate”.

Linda Bauld, vede țigările electronice ca pe o cale de a renunța la fumat, însă nu recomandă produsele de vapat tinerilor care nu au mai fumat niciodată. Iar pentru a-i încuraja pe fumători să treacă de la țigările calsice la cele electronice, profesoara din Marea Britanie, crede că cea mai bună soluție ar fi impozitarea țigărilor, astfel încât acestea să devină foarte scumpe, iar prețul țigărilor electronice să devină foarte ieftin.

“Vapatul, terapia de înlocuire a nicotinei şi alte alternative la fumat ar trebui să aibă preţuri mult mai accesibile decât ţigările”, a subliniat Bauld. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă ca 70% din preţul produselor din tutun să fie impozitat şi majoritatea ţărilor din Europa nu au reuşit încă aceasta”, a declarat Linda.

Cât de periculos este vapatul pentru sănătatea ta și dacă există vreun motiv pentru care ar trebui să-ți faci griji

Ce se întâmplă atunci când vapezi?

Ce se întâmplă atunci când vapezi?

Linda Bauld spune că în ceea ce privește vapatul, mai ales în cazul oamenilor care vapează foarte des după ce s-au lăsat de fumat, nu ar trebui să existe niciun risc, deoarece în Europa limita conţinutului de nicotină e destul de scăzută.

Potrivit lui Konstantinos Farsalinos, cardiolog şi cercetător la Centrul de Chirurgie Cardiacă Onassis din Atena, riscul de a dezvolta o boală cardiovasculară e cu atât mai mic cu cât s-a renunţat mai demult la fumat.

Țigările electronice sunt disponibile pe scară largă de mai mult de 9 ani în toată lumea, că milioane de oameni le-au utilizat şi că nu s-a înregistrat niciun focar de leziuni pulmonare acute în nicio ţară, cu excepţia unor cazuri sporadice şi dintr-odată acesta a izbucnit în SUA.

Aceste incidente nu sunt legate de folosirea pe termen lung a ţigărilor electronice, iar acest lucru s-a recunoscut de la început, anume că au fost cazuri acute. Aceste situaţii nu pot fi puse pe seama de utilizării ţigărilor electronice disponibile în general de ani pe piaţă. Fie sunt legate de o lansare recentă a unor noi produse, fie de modificări recente în compoziţia produselor disponibile anterior”, a declarat Konstantinos Farsalinos.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Femeia care le știa toate secretele rupe tăcerea! Ce a povestit Flora Năstase despre intimitatea relației dintre Adriana Bahmuțeanu și Silviu Prigoană. 'Silviu mă suna'
Unica.ro
Furtuna de zăpadă Jari. Meteorologii sunt derutați de amploarea dezastrului
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Apare o nouă taxă la bloc. O plăteşte toată lumea. Nu contează dacă te-ai debranșat și ai centrală
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro