Vor fi interzise țigările electronice în România? 5 oameni au murit până acum din cauza lor în SUA!

Vor fi interzise țigările electronice în România? 5 oameni au murit până acum din cauza lor în SUA!
Țigările electronice interzise în România?5 persoane au muri în SUA din cauza lor.

Cinci persoane au murit la începutul lunii septembrie din cauza unei boli pulmonare misterioase despre care medicii cred că ar putea fi cauzată de vapori. Centrele pentru Controlul și prevenirea bolilor au declarat că numărul posibilelor cazuri de boli respiratorii severe de la persoane care apelează sau folosesc țigări electronice se ridică acum la aproximativ 450 din 33 state din SUA, raportează NPR.

5 oameni din SUA au murit din cauza țigărilor electronice în SUA

Un procent mare dintre cei care s-au îmbolnăvit au raportat că au utilizat produse vaping derivate din canabis cu THC, în timp ce un grup mult mai mic a spus că au doar nicotină vapată. Ca răspuns la ritmul recent al bolilor, CDC solicită acum oamenilor să stopze ulilizarea țigărilor electronice până când ajung la miezul problemei.

5 oameni au murit în SUA din cauza țigărilor electronice. Vor fi interzise în România?
5 oameni au murit în SUA din cauza țigărilor electronice. Vor fi interzise în România?

Dr. Dana Meaney-Delman, de la CDC, a declarat: ”În timp ce această anchetă este în desfășurare, oamenii ar trebui să ia în considerare să nu folosească produse de țigară electronică. Persoanele care folosesc produse de țigară electronică ar trebui să-și monitorizeze simptomele pentru: tuse, respirație, dureri în piept, greață și vărsături și să solicite imediat asistență medicală pentru orice problemă de sănătate.” Până în prezent nu au fost identificate cauze infecțioase, dar CDC a spus că: ”bolile pulmonare sunt asociate cu o expunere chimică.”

Ce au constatat oficialii din domeniul sănătății în urma testelor făcute

Joi, oficialii din domeniul sănătății din New York au spus că testele au descoperit acetat de vitamina E într-o serie de cartușe vaporoase care conțin canabis care au fost transmise de către persoane care s-au îmbolnăvit. Oficialii au declarat că acum acesta este obiectivul principal al anchetei. Administrația pentru produse alimentare și droguri analizează acum eșantioane pentru o gamă largă de substanțe și avertizează oamenii să ”se gândească de două ori”, înainte de a cumpăra cartușele cu vapori de la orice surse neoficiale.

Mutch Zeller, director al Centrului FDA pentru Produse din Tutun, a declarat: „Cu aceste rapoarte crescânde, dacă vă gândiți să cumpărați unul dintre aceste produse în stradă, din spatele unei mașini, dintr-un portbagaj, pe o alee – sau dacă aveți de gând să mergeți acasă și să modificați produsul singur folosind ceva că ai cumpărat de la un terț sau ai primit de la un prieten – gândește-te de două ori.”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI