Atunci când pui murăturile pentru iarnă, gospodinele îți recomandă să apelezi la câteva trucuri geniale, pentru ca legumele murate să aibă un gust delicios. Așa le obții crocante și gustoase, iar tu te vei putea bucura de ele pentru mai multe luni.
Castraveții murați sunt printre preferații românilor. În sezonul rece, o porție de castraveți merge de minune alături de o friptură, tocăniță sau alte alimente bogate în calorii. Pentru a pregăti cele mai bune murături, trebuie să ții cont de anumite detalii.
În primul rând, trebuie să speli foarte bine legumele și să pregătești saramura în care vei pune murăturile. În al doilea rând, borcanele pe care le vei utiliza trebuie să fie spălate și dezinfectate în mod corespunzător.
Când mergi la piață și vrei să cumperi legumele pentru murături, gospodinele te sfătuiesc să alegi legumele care au coaja tare. Acestea vor rezista foarte bine în saramură.
Apoi, când pregătești butoiul pentru murături, există anumite trucuri de care e bine să ții cont. Pe fundul butoiului vei așeza frunze de țelină și bețe de mărar, peste care vei pune primul strat pe pepeni.
În micile spații libere rămase, vei putea adăuga rădăcini de hrean tăiate fâșii, mere, gulii sau morcovi. Urmează apoi un alt strat de pepeni și vei continua procesul până când recipientul se va umple până la refuz.
Un truc genial folosit de gospodine este să pui frunze de viță de vie la suprafața castraveților murați, pentru ca legumele să nu prindă floare peste iarnă. Această metodă este extrem de utilă.
De asemenea, atunci când te chinui să aranjezi frumos castraveții, experții în arta culinară îți recomandă să le tai capetele, înainte de a le pune în borcan. Capetele castraveților conțin o serie de substanțe din cauza cărora pot deveni mai moi.
Dacă nu dorești să ții castraveții întregi, poți felia legumele și să le pui la murat, într-o marinadă în oțet. Poți alege să pui castraveții sau gogoșarii într-un recipient potrivit, oțetul se amestecă separat cu celelalte ingrediente si la final se toarnă în borcan, până ce-l umpli până la refuz.