13 oct. 2022 | 07:57

Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Leguma rezistă chiar şi iarna pe câmp

Știri generale
Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Leguma rezistă chiar şi iarna pe câmp
Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Totul are legătură cu o legumă ce poate fi cultivată în temperaturi extreme.

Afacerea cu care românii pot da lovitura în agricultură. Legumele sunt cultivate în cantități mari în țara noastră, cererea fiind una ridicată. De cele mai multe ori, aceste produse sunt folosite la fiecare masă principală a zilei. Cercetătorii au descoperit acum o plantă comestibilă, care supraviețuiește în condiții meteorologice extreme.

Afacerea cu care românii pot da lovitura

Afacerea cu care românii ar putea da lovitura în orice sezon. În general, afacerile cu legume sunt foarte căutate în țara noastră. Nu numai datorită cererii ridicate, dar și pentru că produsele comercializate prezintă o valoare nutritivă ridicată. Culturile de legume reprezintă o afacere agricolă profitabilă, pe care o poți extinde oricând, bucurându-te de profit.

Pentru a pune bazele unei afaceri cu legume ai nevoie doar de un mic capital, de pe urma căruia poți încasa un profit frumos. Recomandat este, bineînțeles, ca înainte de a face acest lucru să studiezi piața și să ai toate detaliile puse la punct pentru a nu ieși păgubit. Poți începe planul de afaceri axându-te pe o nouă plantă, tocmai descoperită de cercetători.

O echipă de cercetători de la Buzău au descoperit o plantă denumită Salsola Soda. Este comestibilă – poate fi consumată atât de oameni, cât și de animale. Ce a impresionat la această legumă este faptul că poate supraviețui, crește și se poate dezvolta în condiții meteorologice extreme.

„Avem de găsit soluții la aceste noi condiții climatice. Identificăm soiuri, specii cu rezistență ridicată la condițiile ridicate de mediu, în special la stresul termo-hidric. Totodată, lucrăm să aclimatizăm specii care nu au fost cultivate niciodată în țara noastră și care, datorită noilor condiții, în special temperaturi ridicate, pot fi introduse în cultură”, a declarat directorul Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău, Costel Vânătoru.

Planta din care s-ar putea cultiva sare vegetală

Cercetătorii de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău se concentrează, în prezent, pe cultivarea acestei plante în condiții extreme de climă. Se spune că poate rezista chiar și iarna, în câmp liber, și că poate fi irigată cu apă de mare. Mai mult decât atât, planta are și proprietatea de a regenera terenurile degradate.

Bineînțeles, plantele despre care putem ști sigur că sunt rezistente sunt cele locale. Acestea au trecut deja testul a sute de ani. Însă Salsola Soda pare că are o capacitate de adaptare uimitoare, potrivit cercetătorilor de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

„Venim în sprijinul fermierilor pentru desalinizarea solurilor, introducând în cultură o specie nouă, Salsola Soda. Ea are capacitatea de a extrage sarea din sol, o acumulează în plantă și este comestibilă pe deasupra.

Este o plantă care poate fi consumată atât de om, cât și de animale. Și, de ce nu, să mergem mai departe și să obținem din ea sare vegetală”, a spus Costel Vânătoru, într-o intervenție pentru ziarul Adevărul.

Planta Salsola Soda are capacitatea de a absorbi sare din sol până la 40 de procente din masa sa uscată, potrivit directorului de la Banca de Resurse Genetice Vegetale Buzău.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
De ce se pune orez la varza murată. Metoda folosită de adevăratele gospodine
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Secretul gogonelelor murate. Cum rezistă perfect peste iarnă
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin de la Comisia Europeană. România e obligată până în 2030
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
AMENZI de 3.000 de lei pentru cei care STAU LA BLOC. ACUM e total INTERZIS
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Imagini din garsoniera în care locuiește Ioana Tufaru, după ce a plecat din casa lui Gigi Becali: „Luca are în sfârșit camera lui”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro