03 oct. 2022 | 11:34

Rețetă dulceață de gogonele. Secretul să iasă la fel de delicioasă precum cele din fructe

Sfaturi Culinare
Rețetă dulceață de gogonele. Secretul să iasă la fel de delicioasă precum cele din fructe
Rețetă de dulceață de gogonele.

Poate puține persoane știu de dulceața de gogonele, dar aceasta se face foarte des mai ales în anumite zone din România. Cu siguranță este un produs care trebuie gustat de toată lumea cel puțin o dată în viață. Rețeta este foarte simplă și nici nu ai nevoie de multe ingrediente pentru aceasta. Cum se prepară și care este secretul pentru dulceața specială care poate fi consumată în mai multe feluri?

Rețetă de dulceață de gogonele: cum se prepară?

Cu siguranță nu toată lumea a auzit de dulceața de gogonele, dar ea se face foarte des în unele zone din țara noastră. Multe gospodine o consideră o delicatesă pentru că poate fi consumată în multe feluri și aduce un plus impresionant altor alimente. Deși poate pare bizară pentru unii, ea are un gust deosebit. Secretul este să adaugi vanilie, dar și miez de nucă în ea.

  • Ingrediente

– 1kg de zahăr
– 3 pahare apă
– 50-60 gogonele
– 1/2 baton vanilie
– miez de nucă întreg
-zeamă de lămâie

Mod de preparare: pas cu pas

Alege gogonelele albicioase pentru un astfel de preparat. Ele sunt perfecte pentru dulceață. Acestea se spală și se opăresc pentru a li se scoate pielița. Taie apoi un căpăcel și scoate ușor semințele din interior. Pune în gaura făcută miez de nucă întreg și adaugă zahărul topit, ulterior fierbe la foc mare totul.

Trage vasul de pe marginea mașinii de gătit după ce vezi că dulceața se leagă. Pune gogonelele în siropul făcut și lasă fructele să stea acolo pentru cel puțin zece minute, ulterior aprinde din nou focul. Adaugă vanilia tăiată și zeama de lămâie când dulceața este aproape legată.

Mișcă recipientul în care gătești dulceața din când în când în timp ce fierbe. Produsul este finalizat după ce se întărește. Așteaptă ca dulceața să se răcească, mai apoi pune ușor zeama în borcane sterilizate. Un astfel de preparat poate fi servit pe pâine prăjită cu unt sau într-un platou de aperitiv alături de o cremă fină de brânză și bucăți de bacon.

De asemenea, dulceața poate fi adăugată în cantități mici în sosuri pentru felul al doilea. Aroma sa este un plus pentru un preparat sărat pentru că echilibrează gustul. Chefii o folosesc foarte des. De asemenea, funcționează fantastic și într-o salată cu nuci și alte fructe sau brânzeturi sărate. Experții susțin că este important ca dulceața să fie servită cu moderație, alături de un pahar cu apă și alte alimente de calitate.

Parteneri