28 sept. 2022 | 17:36

Cât de multă sare trebuie să pui în mămăligă. Secretul care te ajută enorm

Utile
Cât de multă sare trebuie să pui în mămăligă. Secretul care te ajută enorm
Cât de multă sare trebuie să pui în mămăligă.

Mămăliga este un preparat nelipsit din gastronomia românească. Ea se consumă ca și garnitură pentru foarte multe mâncăruri. Este un preparat simplu și rapid, însă are și el secretul lui pentru a ieși perfect. Spre exemplu, ar trebui să știi câtă sare să pui în mămăligă.

Cât de multă sare trebuie să pui în mămăligă

Mămăliga este un preparat rapid, ușor și sățios. Are puține ingrediente, însă sarea nu trebuie să lipsească. Apoi, mălaiul trebuie să fie fiert bine, iar la final, preparatul trebuie să aibă un aspect plăcut și consistent.

Ingrediente pentru mămăligă:

  • 500 mililitri de apă
  • 180 grame de făină de mălai
  • 1 linguriță de sare (pentru 500 ml apa)

Mod de preparare pentru mămăligă

Astfel, după cum spune și rețeta, trebuie să pui o linguriță de sare la 500 de ml de apă. Însă cantitatea de sare mai depinde și de cantitatea vasului în care prepari mămăliga. Cel mai potrivit este să prepari mămăliga în tuci. Astfel, ea nu se va lipi, iar rezultatul va fi cel așteptat. Pentru ca mămăliga să iasă perfect, mai ai de respectat și alți pași:

În primul rând, mălaiul se fierbe în apă, într-o proporție de 1:4. Pentru cei care preferă mămăliga mai moale, proporția este: 1:2. Atunci când alegi să faci mămăliga cu o cană de mălai, se recomandă să pui 3-4 căni de apă, fiind mai simplu de reținut metoda.

Sfaturi pentru o mămăligă mai cremoasă

Pune 500 mililitri de apă la fiert, într-un ceaun sau o oală, la foc mare. Atunci când apa ajunge la punctul de fierbere, poți începe să adaugi mălaiul în ploaie și să amesteci constant, pentru a nu se forma cocoloașe.

După ce termini de adăugat mălaiul, focul se dă la minimum, iar conținutul se lasă la fiert. Se amestecă apoi în mod constant cu o lingură de lemn, pentru a nu se mai lipi. Atunci când marginile mămăligii au încep să se adune spre centru, se oprește focul. Următorul pas este acela de a răsturna mămăliga pe o farfurie întinsă sau pe un fund de lemn, așa cum făcea bunicile pe vremuri.

Însă pentru un altfel de gust trebuie să știi că mămăliga nu se face doar cu apă. Apa se poate înlocui cu zer, lapte sau chiar cu smântână. Pentru ca preparatul tău să iasă mai cremos, poți adăuga în timpul fierberii și o jumătate de cană cu lapte.

Mămăliga este un preparat cunoscut și în restul lumii după denumirea „polenta”.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Cine este soția lui Honorius Prigoană. Ce ocupație avea înainte de a se iubi cu fiul lui Silviu Prigoană
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Complicațiile vieții la bloc. Certurile cu vecinii încep de la această regulă
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Certificat obligatoriu de la 1 decembrie. Anunț pentru românii cu mașini second-hand
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
Se dau bani ÎN PLUS pentru români, de sărbători!
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro