27 sept. 2022 | 09:56

Cea mai bună brânză pentru pizza. Ce s-a descoperit în ultimul studiu, așa iese delicioasă

Diverse
Cea mai bună brânză pentru pizza. Ce s-a descoperit în ultimul studiu, așa iese delicioasă
Care este cea mai bună brânză pentru pizza. Cum să alegi ingredientele din care gătești acest preparat culinar.

Pentru ca o pizza să iasă perfect, trebuie avute în vedere mai multe aspecte. Aluatul trebuie neapărat să fie lăsat să crească înainte de a fi manipulat, pentru a asigura grosimea dorită a blatului. Sosul de roșii este și el important în prepararea de pizza. Deși mulți ignoră importanța ei, brânza joacă un rol fundamental în aroma preparatului culinar garnisit. Află în rândurile de mai jos care este cea mai bună brânză pentru pizza.

De ce este important să nu folosești această brânză la pizza

Cel mai bun tip de brânză pentru pizza. Un nou studiu arată care este cea mai bună brânză ce ar trebui folosită la prepararea de pizza. Oamenii de știință de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă au analizat îndeaproape modul în care rumenesc anumite ingrediente folosite în cazul mai multor rețete de pizza.

Cercetătorii au concluzionat că tipurile de brânză cheddar, colby, edam, emmental, gruyere și provolone nu sunt cele mai bune alegeri pentru pizza. Primele trei feluri de brânză nu sunt suficient de elastice pentru a forma bule mari deasupra blatului de aluat.

Cât despre brânza tip gruyere și provolone, oamenii de știință au concluzionat că sunt mult prea uleioase. Acest aspect este foarte important în gătirea preparatului culinar. Uleiul împiedică aluatul să absoarbă sosul de roșii sau sosul de pizza. Nici umezeala și nici lichidul eliberat de ingredientele pe care le folosim la pizza nu sunt absorbite de aluat, din cauza uleiului.

Din cauza cantității prea mari de ulei, aluatul de pizza va avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de coacere. În același timp, blatul nu va mai ieși la fel de pufos și aromat, potrivit concluziilor specialiștilor.

Care este cea mai bună brânză pentru pizza, potrivit studiilor

Mozzarella se pare, însă, că este un tip de brânză special. Cercetătorii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă spun că mozzarella este cea mai potrivită brânză pentru pizza. Ea asigură suficientă umiditate pentru aluat, dar are și un nivel de elasticitate potrivit pentru a se întinde. Cantitatea de ulei pe care o prezintă nu este nici prea puțină, dar nici prea mare.

În ceea ce privește restul ingredientelor folosite la prepararea de pizza, trebuie precizat că este foarte importantă ordinea în care sunt folosite. De exemplu, sarea trebuie adăugată la final, înainte de a băga aluatul de pizza la cuptor.

Citește și: Cea mai sănătoasă pizza pe care o poți mânca. Experții au decis: „N-a făcut rău, niciodată, nimănui!”

Este crucial să lăsăm aluatul de pizza să se odihnească până la cinci minute, înainte de a-l introduce la copt. În acest fel vom asigura creșterea elasticității, a flexibilității, dar și a rezistenței aluatului de pizza.

Parteneri
A murit unul dintre cei mai buni medici din țară. Avea doar 40 de ani și conducea un spital
Redactia.ro
Marii actori ai României din „Buletin de București” care s-au întâlnit în cer. Pentru Mircea Diaconu s-a tras ultima cortină
Click.ro
Birocrația morții. Documentele care l-ar condamna pe Bashar al-Assad și eroii care au trecut prin foc ca să le protejeze
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum a fost surprinsă Lidia Buble alături de Horațiu Nicolau, iubitul ei în vârstă de 63 de ani / FOTO
Unica.ro
Surprize neplăcute oferite de vreme. Totul se schimbă
EVZ.ro
Roxana Nemeș și-a decorat casa pentru Crăciun! Cum arată locuința de 1 milion de euro a vedetei | FOTO
Spynews
Călin Georgescu nu se mai poate ascunde. Dezvăluirea care îl desființează definitiv: Pentru cine tot nu crede!
Capital.ro
S-a iubit cu Florin Chilian, a dispărut din showbiz, a născut, iar acum e complet schimbată. Imagini rare cu soțul și fetița ei
Avantaje
CUTREMUR la PREZIDENȚIALE! Își ANUNȚĂ CANDIDATURA la PEȘEDINȚIE
Mediaflux
O nouă materie pentru elevii din România! Ce vor studia la școală: ”Fenomenul este îngrijorător”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
România și-a aflat adversarii din preliminariile Cupei Mondiale 2026! Norocul uriaș pentru naţionala lui Mircea Lucescu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro