22 sept. 2022 | 15:01

Ce să faci dacă nu crește aluatul de cozonac. Rezolvarea e mai simplă decât ai fi crezut

Diverse
Ce să faci dacă nu crește aluatul de cozonac. Rezolvarea e mai simplă decât ai fi crezut
Ce să faci dacă nu crește aluatul de cozonac. Ce greșeli trebuie să eviți când prepari aluatul pentru cozonac.

Un cozonac frumos nu trebuie cumpărat neapărat de la brutăria locală. Acest tip de produs poate fi preparat foarte ușor acasă, atât timp cât se ține cont de anumite secrete care ajută compoziția să fie pufoasă. Există unele obiceiuri ale gospodinelor din cauza cărora aluatul nu mai crește corespunzător de fiecare dată. Află în rândurile de mai jos ce să faci dacă nu crește aluatul de cozonac și ești presat de timp.

Greșelile pe care le faci când prepari cozonac

Te întrebi care este motivul pentru care cozonacul tău nu crește la fel de frumos precum la alte persoane? Există anumiți factori sau, altfel zis, anumite obiceiuri care împiedică aluatul de cozonac să crească pufos.

Un rol important în gătirea cozonacului îl joacă ingredientele pe care le folosești. Și felul în care frămânți aluatul și locul în care îl păstrezi pot influența modul în care arată cozonacul, la finalul procesului de preparare.

Să începem, însă, cu ingredientele necesare pentru a frământa aluat. Unul dintre produsele de bază pe care trebuie să le utilizezi este făina. Este important să alegi tipul de făină care are imprimat pe ambalaj codul 000. Acest tip de făină este cel mai fin și mai ușor dintre toate. Poate fi folosit cu ușurință la prepararea aluaturilor pufoase.

În ceea ce privește făina, vă mai spunem un secret: trebuie cernută întotdeauna de două ori înainte de a fi folosită la frământare. Acest lucru va face compoziția să fie mai pufoasă decât în cazul în care făina e cernută o singură dată.

Ce să faci dacă nu crește aluatul de cozonac

Starea în care se află ingredientele pentru aluatul de cozonac poate schimba total textura acestuia. Întotdeauna, ingredientele de care ai nevoie pentru aluat trebuie să fie păstrate la temperatura camerei. Nu trebuie să fie nici prea reci, dar nici prea calde.

Este important ca, după amestecarea tuturor ingredientelor, aluatul să fie frământat suficient de mult. În cazul în care nu știai, aluatul pentru cozonac nu trebuie frământat o singură dată, ci de trei ori, cu pauze de câte o jumătate de oră. Prima frământare durează 40 de minute. A doua și a treia frământare durează 10 minute.

Citește și: Cu ce să amesteci gălbenușurile pentru cel mai pufos cozonac. Secretul care va schimba felul în care îl prepari

Ce poți să faci, însă, dacă ai frământat deja aluatul, dar nu crește? În mod normal, acesta trebuie păstrat la dospit pentru 12 ore, într-un mediu cald. Dacă nu crește nici în aceste condiții, poți să pui vasul cu aluat în cuptorul preîncălzit la 40 de grade, pentru o perioadă de 15 minute. Compoziția va începe să crească pe parcursul unei durate de trei ore.

Parteneri
Cine e tânăra pe care Silviu Prigoană a vrut să o înfieze. "Îmi spunea mereu că ar vrea să locuiesc cu el"
Redactia.ro
Povestea celui mai spectaculos castel din Moldova. A supraviețuit războaielor, comunismului, incendiilor și invaziei sovietice
Click.ro
Momentul în care Ludovic Orban își anunță retragerea din cursa pentru Cotroceni și susținerea pentru Lasconi. Reacția candidaților
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
Serialul care spulberă audiența Netflix. Cine dă marea lovitură
EVZ.ro
Igor Cuciuc și-a înmormântat fiica. Imagini dureroase din ziua în care Andreea a fost condusă pe ultimul drum / GALERIE FOTO
Spynews
Muzica populară din România a pierdut o legendă. A fost cel mai iubit cântăreț
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
AJUTOR NESPERAT pentru SUTE de MII de PENSIONARI! Se DAU BANI în PLUS
Mediaflux
Ce țepe a luat Valerie Lungu de când a început să își construiască noua casă. În ce stadiu sunt lucrările
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cum arată noul iubit al Ceraselei de la Insula Iubirii. Primele declarații despre bărbatul care l-a înlocuit pe Rareș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro