Un truc genial este acela de a unge confrajul cu ouă ulei. Deși puțini și-ar putea da seama la ce anume folosește, ei bine, trucul este extrem de util și poți să pui și tu în aplicare ori de câte ori cumperi ouă de la supermarket. Iată de ce!
Depozitarea alimentelor și mai ales menținerea prospețimii lor reprezintă o chestiune importantă pentru fiecare. Nu este suficient doar să ai grijă ca înainte de cumpăra alimentele de la raft să citești eticheta, informându-te asupra termenului de valabilitate și asupra ingredientelor înscrise pe aceasta.
La fel de important este și cum depozitezi corect alimentele achiziționate, pentru a evita ca ele să își piardă prospețimea, deși, teoretic, ele încă se încadrează în termenul de valabilitate. Depozitarea la frigider sau la congelator este soluția sigură și eficientă, însă și aici intervine o discuție, căci și modul în care faci depozitarea alimentelor la rece se face după anumite reguli.
Iar când vine vorba despre ouă, situația este și mai…sensibilă, dat fiind faptul că ele își pierd rapid prospețimea și astfel pot să provoace anumite afecțiuni sau intoxicații alimentare.
De altfel, specialiștii spun că, în cazul ouălor, ar trebui să uiți de acele dispozitive ale frigiderului, special create pentru depozitarea ouălor, și să le păstrezi în cutia lor de carton originală cât mai mult timp și să le așezi apoi în cea mai rece parte a frigiderului. Aici intervine și trucul genial de care aminteam.
Înainte de a face această operațiune, unge mai întâi cofrajul la interior, cu ulei! Ce-i drept, nu cu orice ulei, ci cu ulei de cocos. Apoi, după ce ai uns cu ulei de cocos toate orificiile cofrajului, așază, la loc, fiecare ou, după care depozitează cofrajul la frigider, în cea mai rece parte a frigiderului. Vei vedea că, în acest mod, ouăle se vor menține mult mai proaspete, pentru un timp cât mai îndelungat.
În cazul în care ai mai multe ouă decât știi că poți consuma într-un anumit interval de timp, o altă recomandare este congelarea lor. Specialiștii susțin că ouăle se pot păstra chiar până la un an dacă sunt congelate. Ouăle se toarnă într-un vas conceput pentru congelator, se bat energic până devin un amestec omogen, se sigilează bine, iar apoi se introduc la congelator.